Szombathelyi Haladás


Polgár Kristóf: Jó választás volt, hogy a Halihoz jöttem


2016.12.27. 21:09
haladas.hu

Polgár Kristóf nagyon jól érzi magát Szombathelyen, egyből bejátszotta magát a kezdőcsapatba, ősszel csupán három bajnoki mérkőzést hagyott ki sérülés miatt.

A húszéves Polgár Kristófot a Liverpooltól nyáron szerződtetette a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, a Mersey-parti városban négy évig szerepelt a korosztályos csapatokban.

- Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy a Haladás leigazolt - szögezte le Polgár Kristóf. - Első pillanattól éreztem, hogy jó közösségbe kerültem, megkaptam a bizalmat és a lehetőséget, egyből a kezdőcsapatban találtam magamat, amiért persze keményen megdolgoztam. Úgy gondolom, a fejlődésem szempontjából kitűnő választás volt, hogy nyáron a szombathelyiek ajánlatát fogadtam el.

A jobboldali védő kiemeli, a bajnokságban jól ment a játék, így nagyon rosszkor jött, hogy a Gyirmót ellen a 11. fordulóban eltörött az orsócsontja.

– Lelkileg sem volt könnyű összeszedni magamat, de szerencsére a csapattársak és a stáb mindenben a segítségemre volt, egy hónap kihagyás után a Honvéd ellen már ismét kezdtem. Gyorsan visszanyertem a formámat, az erőnlétemmel sem volt baj, így a szezon hátralévő részében az utolsó forduló kivételével, amikor sajnos ismét megsérültem minden meccsen játszottam.

                                                                  Polgár Kristóf jól futballozott az ősszel

Úgy gondolja, a Haladásnak a bajnokság végén az ötödik helyezés lenne a reális, de ha a lépés kijön, a dobogóra is odaérhetnek.

– Nagyon sok fiatal tehetséges játékos alkotja az együttest, akik már többször bizonyítottak; ha a téli átigazolási szezonban érkezik még egy-két rutinos labdarúgó a Halihoz, akkor elérhetjük a céljainkat. A mögöttünk lévő őszi szezon nem volt egyszerű, sorra dőltek ki a játékosok, többször is felforgatott csapattal álltunk ki – emelte ki Kristóf. - Az utolsó előtti fordulóban a Paks ellen combközelítő-izom húzódás miatt le kellett cserélni, majd később a csonthártyám is begyulladt. Az ultrahang vizsgálat szerint már egyre javul a sérülésem, az elmúlt napokban elkezdtem kocogni, újra fel kell építeni magamat. Remélem, hogy a felkészülés kezdetére ismét remek állapotba kerülök és a január 9-i horvátországi edzőtáborban már teljes intenzitással tudok edzeni.

Az elmúlt napokban a pihenés mellett a családdal útra keltek és rokonokat, barátokat Komáromban, Győrben, valamint a Balatonon is meglátogatták.

– Már tradíció, hogy a szilvesztert a barátnőmmel és a barátaimmal töltöm. A napokban még egy kis lazítást megengedek magamnak, aztán az új évben ismét keményen folytatom a munkát, hogy még jobb labdarúgó legyek – zárta a beszélgetést Polgár Kristóf.    

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink