Szombathelyi Haladás


Munkába állt a csapat


2017.01.06. 14:22
Pum András

Jelentős változások is elképzelhetőek a téli felkészülést péntek délután elkezdő Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál.

A szerdai, csütörtöki és péntek délelőtti orvosi,- és terheléses vizsgálatokat követően péntek kora délután - repkedő mínuszokban és jeges szélben - az Illés Akadémia műfüves pályáján megtartotta idei első edzését a Mészöly Géza vezette szakmai stáb. A vasiak – csakúgy mint egy esztendeje – a felkészülési időszakban kétszer is külföldön edzőtáboroznak:  először hétfőtől szombatig a horvát tengerparton fekvő Rovinjban készülnek. A második edzőtábor (január 18-28) helyszíne még kérdéses. Szóba jöhet Spanyolország, Ciprus vagy ismét Horvátország.

 Könnyen elképzelhető, hogy több játékos érkezik, illetve távozik a téli átigazolási időszakban.

– A pénteki  edzés és kétkapuzás után szombaton ismét kétkapus játékkal zárjuk a hetet, majd a hétfő délelőtti tréning, illetve orvosi vizsgálatok után útra kelünk Rovinjba – tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. – Egy éve is ebben az időszakban jártunk Horvátországban,  akkor roppant hasznos napokat töltöttünk az Isztriai-félszigeten. Mivel csak most kezdtük a munkát, az első edzőtáborban elsősorban a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, a második külföldi összetartáson már három felkészülési meccset is vívunk. A tavalyi edzőtáborok remek alapot adtak a bajnokságra, hiszem, ezúttal sem lesz másként. Ami a játékoskeretet illeti, az olasz harmadosztályú Lucchesében szereplő, élő szerződéssel bíró Leandro Martínez visszatért, ám amint megegyezünk az érdeklődő klubok valamelyikével, távozik. A korábban próbajátékon szereplő nigériai támadót,  Funsho Bamgboyét viszont szeretnénk leigazolni. Örömteli, hogy Ezequiel Calvente végre egészséges, remélem fél éves kihagyása után a tavaszi rajtra sikerül felépítenünk. A két német fiút – Nino vom Hofét és Janik Broscht –   megnézzük mit tud, másodedzőnk, Gál István még bielefeldi időszakából ismeri őket. Amondó vagyok, vagy olyan külföldit érdemes szerződtetni, aki rögtön nagy erősítést jelent, vagy olyat, aki hajlandó eljönni próbajátékra, és ambíciózus, teljesítményorientált futballista. Minden csapatrészbe szeretnénk igazolni, persze nem csak külföldi, magyar játékosok is vannak a kiszemeltek között – neveket egyelőre nem szeretnék mondani. Ugyanakkor távozóink is lesznek, akadnak olyan akiket el,- másokat terveink szerint kölcsönadunk. A jó szereplés hatására pedig megnőtt az érdeklődés labdarúgóink iránt, több futballistát is  vinnének más klubok. Ám szeretném ha valamennyien maradnának, így a Puskás Akadémia által csábított Hegedűs János is. Meg akarjuk tartani értékeinket.

 

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink