Szombathelyi Haladás


Pazar hangulatban vereség


2024.05.19. 22:00
Pum András

A labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33.fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott az FC Ajkától.

Szombathelyi Haladás-FC Ajka 1-3 (1-0). Szombathely, 1576 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Beronja (Szakály A., 59.), Jagodics M., Ene, Bolla – Zvekanov (Jancsó, 76.), Erdei  – Nyíri, Rácz, Horváth R. (Rétyi, 54.) – Katona  (Pintér, 76.).). Megbízott edző: Bosnjak Predrag

FC Ajka: Szabados – Babos (Forgó, 90.), Tar, Jagodics B., Csemer – Kenderes (Görgényi, 69.), Csizmadia Z.– Tóth G., Zsolnai R., Nagy K. (Pantovic, 79.) – Szarka (Borsos, 69.). Edző: Schindler Szabolcs.

Gólszerzők: Nyíri (11.), illetve Csizmadia Z. (58.), Zsolnai R. (75.), Pantovic (90+5).

Kiállítva: Bolla G. (59.)

6. perc: Rácz elé került a labda, a középpélyás jobbról, 15 méterről leadott, jobb sarokra leadott lövését védte Szabados.

10. perc: Csemer távoli lövése egy védőről a felső kapufára vágódott, a kipattanó labdát Szarka hét méterről lőtte kapura, Pálfi azonban óriási bravúrral védett

11. perc: Zvekanov 18 méteres, középről leadott, lapos lövése egy védőről Nyíri elé pattant, aki 12 méterről a jobb sarokba helyezett (1-0).

50. perc: Erdei indította a bal oldalon Horváth Rajmundot, a támadó 14 méterről a jobb sarok mellé bombázott.

58. perc: Jobb oldali szöglet után Nagy Krisztián lövése a jobb kapufáról kijött, a kipattanót Csizmadia öt  méterről a léc alá vágta (1-1)

59. perc: Bolla rúgott utána a jobb szélen megugró Tóth Gergelynek, a játékvezető - kicsit szigorúan - kiállította a vasi védőt.

75. perc: Zsolnai vezetgett a labdát, majd jobbról, ballal óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-2)

90+5. perc: Egy vasi szögletnél Pálfi is előrejött, ám a labda a vendégeké lett. A kontra után Pantovic iramodott meg, majd a félpályáról az üres kapuba ívelt (1-3).

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, kapufa és Pálfi-bravúr jelezte fölényüket. Ám gólt Nyíri Vince révén mégis a szombathelyiek szereztek. A gól megnyugtatta a vasiakat, enyhe mezőnyfölényben játszottak. Pazar, első osztályú hangulatban futballoztak a csapatok, a Hali-tábor megállás nélkül, teli torokból buzdította csapatát. A pályán viszont nem alakult ki helyzet, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok.

Szünet után egy szöglet után egyenlített az Ajka, majd egy perc múlva Bollát kiállított a játékvezető. Átvette az irányítást a vendéggárda, a vasiak ekkor inkább már kontrákban bíztak. A bakonyiak Zsolnai Richárd bombagóljával megfordították a meccset, majd a ráadásban a végleg eldöntötték a találkozót. 

Az utolsó forduló előtt a Haladás három ponttal  (38) vezet a legjobb kiesőhelyen álló Pécs (35) előtt. A két csapat között ott van még a BVSC 37 ponttal. Amennyiben a pécsiek nyernek az utolsó körben otthon a Szeged ellen, míg a vasiak kikapnak Gyirmóton, akkor mindkét csapatnak 38-38 pontja lesz. A több győzelem döntene, ez viszont - ebben az esetben - egyenlő lenne (9-9). A következő, a gólkülönbség: ez viszont szerencsére a Halinak (-9) tízzel jobb, mint a pécsieknek (-19).

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink