Szombathelyi Haladás


Hasznos volt a horvát túra


2017.02.01. 20:20
Pum András

Kedd este hazaérkezett 12 napos horvátországi edzőtáborából a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A zöld-fehérek egy befejező csatárt még szeretnének szerződtetni.

A medulini Arena Kupán négy mérkőzést vívott Mészöly Géza együttese. A csoportmeccseken két győzelem – Koper és Cibalia Vinkovci egyaránt 1-0 – és egy vereség – Lokomotiva Zagreb 0-1 – a mérlege. A harmadik helyért vívott találkozón 1-1-re végzett az Inter Zapresiccsel, büntetőkkel 4-1-re kikapott. A meccsek mellett délelőttönként a szállodai konditeremben erősítettek a játékosok, délutánonként pedig füves pályán, ideális időben, 8-10 fokban, egy kőhajtásnyira az Adriai-tenger partjától, a hotel melletti hat edzőpályák egyikén gyakorolhattak. 

– Remekül szolgálta a felkészülést az edzőtábor, kiváló körülmények között készülhettünk – tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. – A hotelban odafigyeltünk a vitamindús, egészséges, változatos táplálkozásra, a regenerációra, pihenésre is. Csak a pályák állapota okozott némi gondot, egy éve, amikor a környéken készültünk, megnéztük: biliárdasztal simaságúak voltak. Sőt - mint az osztrák St. Pölten vezetőitől megtudtuk - még tavaly októberben is kiváló volt a talaj, de mostanra jócskán romlott az állapotuk. A pontrúgásokat és sok más taktikai elemet azonban így is sikerült begyakorolnunk, ráadásul a Vasas vendégeként a bajnoki rajton is hasonlóan nehéz talajon futballozunk majd. A játékosok jól viselték az összezártságot - nem csak a mostanit, hanem a korábbi, rovinji napokat is - de figyeltünk arra is, hogy csapatépítő programokkal megtörjük az egyhangúságot. Például rendeztünk egy kvízjátékot a Haladás történelméről. Négy kemény mérkőzést vívtunk erős ellenfelekkel – meggyőződésem, hogy az agresszívan, jól futballozó Lokomotiva Zagreb és az Inter Zapresic a magyar NB I. élcsapatai lennének. Sok jó dolgot láttam, de kijöttek a hibák, persze többek között ezért is indultunk a viadalon, hogy lássuk, miben kell javulnunk. 

                                   Ezequiel Calvente immáron teljesen egészséges, jó formában futballozott az Arena Kupán

– A polár órák segítségével végig nyomon követtük a játékosok fizikai állapotát, jó erőben vannak a fiúk – folytatta Mészöly. – Örömteli, hogy az ősszel sérült Ezequiel Calvente is végig bírt 90 percet. Az újonnan igazolt Mészáros Karol nagyon szeretne bizonyítani, de az akarás sokszor görcsösségbe megy át, így még nem azt nyújtja amire valójában képes. Igazi csapatember, jó szellemű futballista, de mivel támadó, elsősorban gólpasszokat, gólokat várunk tőle. Egyelőre nem tudom kijelenteni, hogy személyében megtaláltam Gaál Bálint utódját. A próbajátékos Gajdos Zsolt jó benyomást tett ránk, de még nem dőlt el, szerződtetjük-e. Rajta kívül viszont egy vérbeli támadót mindenképpen szeretnénk igazolni. 

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink