Szombathelyi Haladás


Győzelemre fel!


2017.09.15. 13:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában szombaton 18 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Sopronban az Újpest FC-t fogadja.

Noha a Haladás a legutóbbi fordulóban 3-1-re kikapott a bajnokesélyes Videotontól, egy órán keresztül egyenrangú ellenfele volt a fehérvári csapatnak, sőt, az első félidőben jobban is futballozott a hazai csapatnál. Erre a teljesítményre tehát lehet építeni. Más kérdés, hogy a jó játék mellett most már pontra, pontokra is szükségük lesz a vasiaknak, hiszen a 11., kiesőhelyen tanyáznak. Az Újpest a legutóbbi fordulóban meglepetésre odahaza 3-1-re kikapott a Puskás Akadémiától. Igaz, a lila-fehérek dolgát nem könnyíti meg, hogy szurkolóik viselkedése miatt immáron rendre zárt kapus meccseket játszanak. A Haladás hat, az Újpest tíz pontot szerzett eddig. 

– Egész héten úgy készültünk, hogy megnyerjük a mérkőzést – szögezte le Pacsi Bálint, a Haladás vezetőedzője. – Lépcsőről-lépcsőre haladunk az elképzelt úton, a fiúk rendkívül elszántak. Ami az Újpestet illeti, masszív, szervezett gárda, a héten kielemeztük a játékukat, tisztában vagyunk erősségeikkel és hibapontjaikkal – felkészültünk tehát ellenfelünkből. Pinte Patrik és Kiss Bence sérült, Jagodics Márk sem teljesen egészséges – az ő játéka kérdéses. Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Devecseri (Jagodics), Bosnjak – Jancsó, Kovács, Tóth M. – Ramos, Németh M. (Rácz), Williams. 

A Videoton ellen Németh Márió hosszú sérüléséből, góllal tért vissza, a tavasszal kölcsönben az MTK-ban futballozó Leandro Martínez pedig már kerettag volt, de nem lépett pályára.

– Nagyon örülök, hogy így tért vissza Márió, kreatív, gólerős játékára nagy szüksége van a csapatnak – tudtuk meg Pacsi Bálinttól. – Ami Martínezt illeti, az elmúlt idényben keveset szerepelt az MTK-ban. Nagyon elégedett vagyok vele, roppant keményen dolgozik az edzéseken, hogy visszanyerje régi formáját. Ám ez még időbe tellik.

– A Videoton ellen az első félidőben jól futballoztunk, amennyiben ugyanolyan teljesítményt nyújtunk az Újpest ellen, meglesz a győzelem – szögezte le Polgár Kristóf, a zöld-fehérek jobb oldali védője. – Az Újpesttel mindig is kiélezett, küzdelmes meccseket vívtunk, nyáron alaposan kicserélődött a keretünk. Kemény mérkőzésre és három pontra számítok. Ami az edzőváltást illeti, valamennyi játékos nagyon pörög az edzéseken, mindenki motivált, keményen melózik és be akar kerülni a kezdőbe. Szóval eddig csak pozitív dolgokat tapasztaltam.

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink