Szombathelyi Haladás


Talpcsont, beforr


2017.09.18. 21:30
Pum András

Sérülése miatt november előtt biztosan nem térhet vissza a pályára Jancsó András, a Haladás védekező középpályása.

A szombat esti Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Újpest FC (1-0) bajnoki 27. percében Jancsó András megsérült, a védekező középpályást három perc múlva hordágyon kellett levinni a pályáról. A 21 esztendős talpközépcsonttörést szenvedett, öt-hat hetes kihagyás vár rá. 

– Nem ütköztem senkivel, egy rossz mozdulat után történt meg a baj – mondta Jancsó András. – A tizenhatosunkra ívelt labdára Király Gábor, az ellenfél csatára, Novothny Soma, valamint én rajtoltam. Hogy ne férjen oda a jobbról érkező Novothny, kitámasztottam a bal lábammal. Majd el akartam lépni, ekkor éreztem, hogy roppant valami a talpamban. Ekkor még nem éreztem fájdalmat, de ahogy még kettőt-hármat léptem, hirtelen éles fájdalom nyillalt a talpamba. Ezután lehuppantam a földre, és hiába próbáltam ráállni, nem ment fájdalom nélkül. Amúgy jobb is, hogy nem próbálkoztam tovább, hiszen akár el is mozdulhatott volna a talpközépcsontom. Bevittek az öltözőbe, miközben jegelték a lábamat, ott, a neten néztem a meccset. Aztán dr. Prugberger Simon, egyik csapatorvosunk bevitt a szombathelyi kórházba, gyorsan megröntgeneztek, és kiderült, eltört a talpközépcsontom. Nem műtenek meg, nem kapok gipszet sem – utóbbit azért nem, mert elsorvadhat az izmom, romolhat a keringésem – egyszerűen meg kell várni, míg összeforr a csontom. Négy-öt hétig egyáltalán nem állhatok a sérült, bal lábamra, még kicsit sem terhelhetem. Most is két mankóval járok, amiből az egyiket 3-4, a másikat 4-5 hét után majd eldobhatom. Addig is úszhatok és a felsőtestemet erősíthetem. Azért is sajnálom a sérülést, mert szerettem volna új, szombathelyi stadionunk nyitómeccsén játszani, de erre nincs esélyem. Jelen állás szerint november végére leszek ismét százszázalékos állapotban. Attól nem félek, hogy az új edző, Pacsi Bálint elfelejt, régóta ismer az Illés Akadémiáról és az első csapatból is. Hiszem, ha egészégesen visszatérek, ugyanúgy számít rám.

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink