Szombathelyi Haladás


Javításra készen


2017.10.27. 17:30
Pum András

A labdarúgó NB I. 14. fordulójában szombaton 15.30-tól a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Diósgyőri VTK-t fogadja Sopronban.

Utóbbi két mérkőzését megnyerte a Diósgyőr, a Vasast 5-0-ra, a Honvédot 2-1-re verte Bódog Tamás csapata. A miskolciak keretében egy ismerős arcot is felfedezhetnek a szurkolók: a volt szombathelyi, immáron kétszeres válogatott Ugrai Roland a piros-fehéreket erősíti. A Haladás egy hete bravúros, 1-1-es döntetlent játszott Debrecenben, azóta viszont meglepetésre a Magyar Kupából büntetőkkel kiesett az NB III-as Tiszaújváros vendégeként.

Ősszel a szombathelyiek Sopronban 3-0-ra kikaptak a DVTK-tól. A tizedik helyen álló Haladás 11, a hatodik DVTK 18 pontot gyűjtött eddig.

– Rendkívül magas labdarúgókból álló, agresszív letámadást játszó ellenféllel találkozunk, ennek megfelelően dolgoztuk ki taktikánkat – mondta Pacsi Bálint, a Haladás vezetőedzője. – A diósgyőriek játékát egyénenként, csapatrészenként és egészében is kielemeztük. A hétközi, tiszaújvárosi kupafiaskót szeretnénk győzelemmel feledtetni. Lévay sérült, Jancsó rehabilitációs futást, Grumics pedig könnyített edzéseket végez. Ugyanakkor Király, Devecseri és Williams játéka sérülés miatt kérdéses. Jó hír, hogy Bosnjak sérüléséből, Ramos pedig betegségéből épült fel.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Devecseri (Jagodics), Bosnjak – Kiss B., Tóth M., Rácz – Mészáros, Williams (Medgyes), Kiss T. 

– Utóbbi két mérkőzésünkön – a Vasas és a Debrecen ellen – nem volt gond a játékunkkal, mindkét találkozón megvoltak helyzeteink is, sajnos a legtöbbet kihagytuk – mondta a zöld-fehérek támadója, Mészáros Karol. – Debrecenben az első félidő a mienk volt, sajnos nem sikerült rárúgnunk az elsőre a második gólunkat. Ám ez már történelem, előre kell tekintenünk. Sok pontot elveszítettünk olyan meccseken, ahol nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, úgyhogy nincs más választásunk, mindenképpen győznünk kell a Diósgyőr ellen. A szakmai stáb felkészített mindenre bennünk, kielemeztük ellenfelünk játékát, tudjuk mire számíthatunk.

                                  Mészáros Karol tudja: nagyon oda kell figyelni szombaton. Fotó: Németh Szabolcs

A mérkőzést Karakó Ferenc vezeti, segítői Varga Gábor, Bertalan Dávid, a negyedik játékvezető Szert Balázs. Az alapvonali játékvezetők Szőts Gergely, Németh Ádám.

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink