Szombathelyi Haladás


Már felfelé halad a Haladás


2017.12.15. 16:00
Pum András

A korábban sokak által leírt Szombathelyi Swietelsky-Haladás az új edző, Michal Hipp irányításával feltámadt, és immáron jó esélye van a bentmaradásra.

Mészöly Gézával kezdte, Pacsi Bálinttal folytatta (majd az NK Osijek elleni stadionnyitómeccsen Vörös Csaba dirigált), és Michal Hippel zárta az őszt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Mészöllyel két győzelem és öt döntetlen, Pacsival egy győzelem, két döntetlen és öt vereség, Hippel három győzelem – FTC 2-1, Puskás Akadémia 3-1, Videoton 1-0 – és egy vereség – Balmazújváros 1-2 – a Haladás mérlege. A korábbi szlovák szövetségi kapitány érkeztével feltámadtak Halmosiék, utolsó három meccsüket megnyerték, így a zöld-fehérek 19 ponttal a 10. helyen várják a február 24-i tavaszi folytatást.

– Előzőleg nem gondolkodtam azon, hány pontot szerezhetünk a négy meccsen, utólag természetesen elégedett vagyok az eredményeinkkel – mondta Michal Hipp. – Balmazújvárosban nagyon jó első félidő után a második játékrészben fél óra alatt felőröltek bennünk a hazaiak, az utolsó 15 perc viszont ismét rendben volt. Mostani fejemmel másként reagálnék a meccsre, más taktikával, felállásban küldeném pályára az együttest. A Fradi ellen az új stadion extra motivációval bírt, fantasztikus meccset játszottunk, amelyet a televízió jóvoltából odahaza, a Felvidéken is rengetegen néztek. Sok média viszont szerencsés győzelemként aposztrofálta sikerünket... A Puskás Akadémia otthonában korán gólt kaptunk, majd jött Bosnjak Predrag sérülése, ám innen fel tudtunk állni. Döntetlennél is előre cseréltem, csatárokat hoztam be, és így 18 forduló elteltével megszereztük első idegenbeli győzelmünket. A győzelemmel helyreállt a játékosok önbizalma is. A Videoton ellen jobban akartuk a sikert ellenfelünknél, csodálatos közönségünk pedig belehajszolta a fiúkat a győzelembe. Bebizonyosodott, amit korábban hallottam: ha a drukkerek látják a játékosokon az akaratot, a küzdést, a csapat mellé állnak. A kilenc pontot a helyén kezeljük, de az alsóházban kicsit megkavartuk a szálakat, mi pedig jobb pozícióba kerültünk. Emellett egyértelművé tettük: számolni kell velünk a tavasszal is. 

                                    Michal Hipp eddig remek munkát végzett a Haladásnál. Fotó: Németh Szabolcs

Vajon ilyen nyúlfarknyi idő alatt miben sikerült változtatnia a volt szlovák szövetségi kapitánynak?

– A csapat játékát átszereztem, új taktikai, technikai elemeket építettem be, emellett megköveteltem a fegyelmet – folytatta Hipp. – A fiúk elhitték, hogy bárki ellen van esélyük, azok a futballisták is, akik korábban kevés lehetőséget kaptak, most viszont éltek a bizalommal. Ami a folytatást illeti, korábban is hangoztattam, túlságosan bő a keretünk, a felkészülést összesen 27 játékossal szeretném elkezdeni. 
 

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink