Szombathelyi Haladás


Munkába állt a Haladás


2018.01.09. 14:30
Pum András

Megkezdte a felkészülést a tavaszra a labdarúgó NB I. 10. helyén álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A korábbi debreceni futballista, Szilvási Péter próbajátékon szerepel.

Kedd délelőtt munkába állt a Haladás. Az Illés Akadémia műfüves pályáján a bemelegítést követően kétkapus játékot vezényelt Michal Hipp. Egy új fiú is szerelést húzott: Szilvási Péter próbajátékon szerepel Szombathelyen. A Debreceni VSC december közepén közös megegyezéssel szerződést bontott az egykori korosztályos válogatott futballistával, így a 24 esztendős, eddig két NB I-es mérkőzésen pályára lépő, korábban a német másodosztályú Fürth második csapatában is megforduló Szilvási szabadon igazolható. A brazil Myke Bouard Ramos pedig szerdán csatlakozik társaihoz. 

– A játékosok a pihenő alatt sem álltak le teljesen, személyre kapott edzésprogramot kaptak, így gyakorlatilag ott folytattuk a munkát, ahol decemberben abbahagytuk – mondta a kedd délelőtti edzés után Michal Hipp, a szombathelyiek szlovák vezetőedzője. – Egyetlen futballista sem érkezett vissza súlyfelesleggel. Csütörtökön különböző felméréséken vesznek részt a labdarúgók, amiből kiderül, ki mennyire terhelhető. Újdonság, hogy naponta közös reggelivel kezdünk. Az elkövetkező két hétben elsősorban a fizikai felkészítésre fektetjük a hangsúlyt, majd a török edzőtáborban már technikai, taktikai gyakorlatokat is elvégzünk. A hazatérés után folytatjuk a kint elkezdett munkát, míg a február 24-i bajnoki rajt előtti utolsó két hét a finomhangolásról szól. Nagy mozgás nem lesz a játékoskeretben, két-három játékost szeretnék igazolni, míg néhány fiatalt kölcsönadunk. Nálunk ugyanis jobbára a kispadon ülnének, márpedig ott nem lehet fejlődni. 

                                                         Először nyújtottak a játékosok...

                       ... majd belecsaptak a lecsóba: kétkapus játékkal kezdtek a szombathelyiek. Fotók: Németh Szabolcs

– Télen sosem könnyű igazolni, de természetesen szeretnénk erősíteni – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Noha a keret nem gyenge, ezt jelzi talán, hogy ősszel legyőztük az első három helyezettet. Ahogy érkezők, távozók is lesznek. Jánvári Gábor Kisvárdára igazolt, Tóth Dávidot, Tóth Benjamint, Kiss Bencét pedig vélhetően tavasszal kölcsönadjuk és elképzelhető, hogy Devecseri Szilárd is távozik. Funsho Bamgboye az U19-es csapattal kezdi el a felkészülést, ám ha jól teljesít, nyitva az út előtte a felnőttcsapat öltözőjébe. De elképzelhető, hogy lesznek még további távozók. Leandro Martínez felhagyott a profi futballal, Mészáros Karol kölcsönadási szerződése 2017 december 31-én lejárt, szeretnénk megvásárolni, ám egyelőre nem tudtunk megegyezni a debreceniekkel, így a felkészülést a Hajdúságban kezdi a támadó. Szilvási a héten győzheti meg a szakmai stábot, hogy szüksége van rá. Vannak kiszemeltjeink, akikkel tárgyalunk, de neveket csak akkor szeretnék mondani, amikor sikerül megállapodniuk velük. 

A Haladás felkészülési programja. Január 17., 11.30: Sopron-Haladás. 20.: még nincs ellenfél. 24., 14.00: Maribor (szlovén I. osztályú)-Haladás. Január 26-február 4: törökországi edzőtábor, Belek. 31.,Antalya: Rad Beograd (szerb I.)-Haladás. Február 10., 14.00, Haladás Sportkomplexum: Haladás-Nafta Lendava (szlovén II.). 16., 15.00, Bécs: Wiener Neustadt (osztrák II.)-Haladás. 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló az NK Maribor-Haladás mérkőzésről

Három és fél percnyi anyag a szerda délutáni, 0-0-ra végződött találkozóról.
1 0 0 2019.01.16. 20:00
Megtekintés
Így látta szlovéniai meccset Horváth Ferenc

Vezetőedzőnk értékelte a szlovén listavezető, NK Maribor elleni gólnélküli döntetlent.
0 0 0 2019.01.16. 19:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink