Szombathelyi Haladás


Újabb győzelem


2018.01.31. 15:00
Pum András

Második törökországi felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Kiss Tamás góljával 1-0-ra verte a szerb FK Rad Beogradot.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-FK Rad Beograd 1-0 (1-0). - Belek, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás, I. félidő: Gyurján – Polgár, Schimmer, Németh Milán, Kolcák – Jancsó – Kovács, Petró, Kiss T., Medgyes – Williams

II. félidő: Király – Schimmer, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics, - Mészáros, Rácz, Németh Márió, Halmosi – Ramos.

Csakúgy mint a múlt vasárnapi Slavia Sofia (1-0), a 16 csapatos szerb élvonal utolsó helyén álló Rad Beograd ellen is szinte valamennyi játékos 45-45 percet kapott. Schimmer Szabolcs és Németh Milán azonban végig a pályán volt a belgrádiak ellen.   Lendületesen kezdte a találkozót a meccs délelőttjén is edző vasi csapat, az első percben egy labdaszerzés után Williams 25 méterről a kint álló kapus és a felső léc fölé emelt. Majd Kiss Tamás elöl a kapus az utolsó pillanatban kaparintotta meg a labdát, aztán a fiatal támadó közelről fölé lőtt. A kemény edzések ellenére sokat futottak a zöld-fehérek és igyekeztek lövéssel befejezni akcióikat. Fél órányi játék után Williams 20 méteres próbálkozását védte bravúrral a szerb kapus. A 34. percben Jancsó passza után  Kiss Tamás 11 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0).

Szünet után a 47. percben a védők mögé beívelt labdát Ramos 16 méterről a bal sarok mellé bombázta. A szerbek próbálkoztak, de nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk.  Nem úgy a Haladásnak: előbb Ramos becsúszva hat méterről a kapusba lőtt, majd a 68. percben Jagodics indítása után Mészáros már a kapust is kicselezte, de nyolc méterről a jobb kapufát találta telibe. Noha a játék az első félideihez képest kiegyenlítettebbé vált,  a vasiak Ramos és Mészáros révén további gólokat szerezhettek volna.

A zöld-fehérek jó teljesítményt nyújtva, számtalan helyzetet kidolgozva megérdemelten nyertek.

További hírek

Megtekintés
Így látta az ETO elleni meccset Aleksandar Jovic

"A játékosok a vereség ellenére maximálisan harcoltak a csapatért, a klubért" - Aleksandar Jovic vezetőedző értékelte az ETO FC Győr elleni mérkőzést.
1 0 0 2024.03.18. 21:00
Megtekintés
Idegenbeli siker a rangadón

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. idegenben 2-1-re verte a harmadik helyen álló Vépet.
0 0 0 2024.03.18. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink