Szombathelyi Haladás


Mezőkövesden a Diósgyőr ellen


2018.04.06. 14:20
Pum András

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában szombaton 17 órakor Mezőkövesden a Haladás a Diósgyőri VTK vendége lesz. Michal Hipp és Mészáros Karol nyilatkozott az esélyekről.

Meglehetősen hullámzóan teljesít tavasszal a Diósgyőr. Bódog Tamás együttese egy győzelem mellett két-két döntetlent és vereséget gyűjtött be. Hazai környezetben 2-1-re megverte a bajnokesélyes FTC-t, de csak 1-1-es döntetlent játszott a papíron gyengébb Honvéddal. Szerdán pedig a Magyar Kupa negyeddöntőjében búcsúzott: az idegenbeli 1-0-s győzelme után odahaza meglepetésre 3-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától. A Haladás a Debrecen elleni 1-1 után utazik a diósgyőriek egyik ideiglenes otthonába, Mezőkövesdre. A vasiak idegenbeli mérlege meglehetősen lehangoló: 11 bajnokin egy-egy győzelem és döntetlen, valamint kilenc vereség. Két dologba azért kapaszkodhatnak a zöld-fehérek: a helyzeteik vendégként is megvannak, egyetlen győzelmüket pedig Michal Hipp irányításával érték el. A hetedik Diósgyőr 30, a 11. Haladás 24 pontot gyűjtött eddig. Ősszel mindkét soproni meccset 3-0-ra a DVTK nyerte. 

– Aki figyelemmel kíséri a meccseinket, tisztában van vele, mi hiányzik ahhoz, hogy több pontunk legyen, és eredményesebbek legyünk – mondta Michal Hipp, a szombathelyiek vezetőedzője. – Igen, a helyzetkihasználás. Edzéseken rengeteget gyakoroljuk a kapu előtti játékot, remélem a befektetett munka a bajnokikon is gyümölcsözik. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk az egyik legjobb fizikai állapotban lévő csapat ellen. Azt nehéz megmondani, a diósgyőriekre hogy hat kupabúcsújuk. Egyrészt biztosan nagyon csalódottak, hiszen a négy közé akartak jutni, másrészt viszont ellenünk nyilván javítani akarnak. Ám nekünk saját magunkkal kell foglalkozunk. Úgy érzem játékunkra eddig nem lehetett különösebb panasz, nagyon remélem, hogy a jó teljesítmény eredményességel is párosul. Myke Ramos és Tóth Máté combizomsérülés miatt hiányzik, Halmosi Péter viszont letöltötte eltiltását, ismét számíthatok rá.

Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák,Bosnjak – Jagodics, Kovács – Mészáros, Rácz, Halmosi – Rabusic. 

                                    Mészáros Karol jó játékára Mezőkövesden nagy szükség lesz

- Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, erre a szakmai stáb is felhívta a figyelmünket – mondta a Haladás 24 éves támadója, Mészáros Karol. – Tudjuk, hogy masszív, fizikálisan és taktikailag is erős, jól védekező együttes ellen lépünk pályára. A helyzetkihasználásunk nem csak idegenben, hanem hazai környezetben is hagy kívánnivalót maga után – márpedig ez lehet a siker egyik kulcsa. Sajnos az utóbbi meccseken jómagam is több helyzetet elpuskáztam. Fontos az is, hogy végre mi rúgjuk az első gólt, ne kelljen futnunk az eredmény után. Minden megteszünk, hogy három ponttal térjünk haza és a szombat esti hazaút jó hangulatba teljen el.

A szombathelyiek péntek délelőtt útra keltek, az éjszakát Mezőkövesden töltik.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink