Szombathelyi Haladás


Horváth Ferenc a Haladás vezetőedzője


2018.09.27. 15:00
Pum András

A legutóbb Balmazújvárosban dolgozó tréner a bajnokság végéig írt alá csapatunknál.

A 45 éves, fővárosi születésű Horváth Ferenc a Budapest Honvédban kezdte játékospályafutását, majd a Videoton, FTC, a belga Genk, a német Cottbus, az izraeli Maccabi Tel-Aviv, majd az Újpest, a spanyol Almeíra, a portugál Estoril Praia, ismét a Videoton, a skót Livingstone, a Diósgyőr, az FC Fehérvár, a Paks, a Pápa, az osztrák SC Ostbahn XI., végül az SV Markt csapatában futballozott. Belga bajnok, kupagyőztes, kétszeres szuperkupa-győztes, izraeli kupagyőztes, portugál másodosztályú bajnok. 286 NB I-es meccsen 115 gólt jegyzett, a válogatottban 32 mérkőzésen 11 találatot szerzett. Edzőként az FTC utánpótlásában, aztán Vecsésen, Szigetszentmiklóson dolgozott. Az NB I-ben először Kecskeméten kapott lehetőséget, aztán Pakson, Győrben, a Videotonnál munkálkodott – Székesfehérváron szezon közben érkezett és ezüstérmet szerzett a piros-kékekkel. Utána Diósgyőrben irányította a szakmai munkát, 2017 nyarán szerződött az akkor még NB I-es Balmazújvároshoz, ám csapatával búcsúzott az első osztálytól.

Horváth viszont maradt a másodosztályú Balmazújvárosban: sőt, szerdán este a Monor (1-0) elleni bajnokin még ő irányította a hajdúságiakat. Csütörtök délután viszont már a Szombathelyi Haladás edzését vezette. Horváth nem egyedül, két segítőjével érkezett. 

- Horváth Ferenccel a bajnokság végéig kötöttünk szerződést – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatójától. – Mivel a csapat az utolsó helyen áll a tabellán, nem is lehet más célunk, mint, hogy bentmaradjunk a bajnokságban. Bízunk bent, új edzőnkkel a cél teljesíthető. Horváth Ferenccel együtt érkezik Szamosi Tamás másodedző és Borsos Vilmos kapusedző. Így a korábbi másodedző, Pinte Attila mellett Jakab Csaba kapusedző is távozik – további változás nincs a szakmai stábban.

                         Horváth Ferenc tavasszal még a Balmazújvárost irányította a Haladás-stadionban

További hírek

Megtekintés
Öt gólt vágott a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 5-2-re legyőzte a Rábapatyot.
0 0 0 2024.04.15. 14:10
Megtekintés
Vezetés után vereség a hajrában

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re kikapott Szegeden.
0 0 0 2024.04.14. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink