Szombathelyi Haladás


Bravó, Csajok!Ezüstérmes a Haladás-Viktória FC!


2019.01.13. 16:00
Pum András

Második helyen végzett a Haladás-Viktória FC az NB I-es női labdarúgócsapatok számára kiírt kétnapos székesfehérvári teremtornán. A vasiak két különdíjat is hazahoztak

A szombathelyi csapatból Fábián combsérülése, Harsányi korábbi térdműtétje miatt hiányzott és óvatosságból Manhart sem játszott. Rácz családi okok miatt nem szerepelt.
 

A Haladás-Viktória FC kerete. Bíró Barbara, Dömsödi Petra, Balogh Henrietta, Siklér Kinga, Tóth Alexandra, Szakonyi Emese, Kiss Zsófia, Tálosi Szabina, Fördős Beatrix, Öreg Cintia, Horti Boglárka, Rácz Zsófia, Kopcsándi Vivienn, Sitku Boglárka.

A  két napon át tartó székesfehérvári viadalon a két csoportban nyolc együttes szerepelt, valamennyi gárda kétszer játszott ellenfével A szombat délutáni és a vasárnap  délelőtti csoportmeccsek után az első két-két helyezett az elődöntőbe jutott, a harmadikok, negyedikek az 5-8. helyért mérkőztek. Egy csapatból négy plusz egy fő lehetett a parketten, a csoportmeccsek 12, a harmadik és az első helyért vívott találkozók 20 percesek voltak.
SZOMBAT
Haladás-Viktória FC–Szent Mihály 1-0.
 
Végig a szombathelyiek domináltak, csak a gólarány volt kérdéses. A vasiak akár jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna. Gólszerző: Öreg.
Magyar Labdarúgó Egylet–Haladás-Viktória 1-2 
A szombathelyiek irányították a játékot. Siklér Kinga duplájával már 2-0-ra vezettek, amikor a pécsiek szépítettek. Ám a vasiak győzelme nem forgott veszélyben. Gólszerző: Siklér 2
MTK-Haladás–Viktória 1-0
Szoros, kiegyenlített találkozót vívott a két együttes. A fővárosiak egy labdaszerzés utáni kontrából szerezték meg a győztes találatot.
Haladás-Viktória–Szent Mihály 5-0
Kijött a két együttes közötti tudásbeli különbség. Gólszerzők: Tálosi 2, Siklér, Sitku, Szakonyi.

Siklér Kinga (jobbról) jól futballozott a tornán, a fináléban biztosan értékesítette büntetőjét Fotó: mlsz.hu
 

VASÁRNAP
Haladás-Viktória–MTK 3-0
A remekül játszó szombathelyiek minden tekintetben ellenfelük fölé nőttek és megérdemelten nyertek. Gólszerzők: Tálosi 2, Tóth A.
Haladás-Viktória-Magyar Labdarúgó Egylet 3-0
A zöld-fehérek simán nyertek. Gólszerzők: Siklér, Tálosi, Fördős.

A vasiak 15 ponttal a csoport első helyén végeztek az MTK előtt. Az elődöntőben a másik csoport másodikjával, az FTC-vel csaptak össze.
 

Elődöntő
Haladás-Viktória–FTC 1-0

Remek mérkőzést vívott a két gárda, a vasiak szinte hibátlanul védekeztek, a ferencvárosiaknak nem akadt komoly helyzetük. Tálosi óriási, bal felső sarkos szabadrúgásgóljával legyőzték fővárosi ellenfelüket. Gólszerző: Tálosi.
 

Döntő
Haladás-Viktória–MTK 0-0. Büntetőkkel: 1-2

A szombathelyiek Balogh Henrietta kapufájával nyitottak, amire a fővárosiak két kapufával válaszoltak. A csapatok ennek ellenére meglehetősen óvatosan futballoztak, a találkozó első részében a vasiak voltak a kezdeményezőbbek. A hajrában megélénkült a meccs, enyhe fölénybe került az MTK, Bíró többször is nagyot védett. Mivel a rendes játékidőben nem esett gól, következtek a hétméteresek. A Viktóriában Siklér magabiztosan értékesítette a büntetőt, Öreg és Tálosi  kihagyta, s mivel a fővárosi gárda első két hétméteresét belőtte, az MTK 2-1-re nyert. A Haladás-Viktória tehát ezüstérmes lett a viadalon.
Bronzmérkőzés: FTC–Astra 5-5. Büntetőkkel: 7-8.
A torna legjobb kapusa Bíró Barbara, gólkirálya Tálosi Szabina lett.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, remek eredmény a második hely – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória vezetőedzője.  – S az is dicséretes, hogy a meccseken végig mi domináltunk. Ami a döntőt illeti, mindkét csapat a védekezést helyezte előtérbe, a fáradtság miatt a támadásokban lassabb döntések születtek, a heteseknél pedig már a mentális állapot döntött. 

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink