Szombathelyi Haladás


Senkó: Juventus, Hegyi: West Ham?


2019.02.01. 22:10
Pum András

Az Illés Akadémia-Haladás két kapusa is neves külföldi klubhoz szerződhet.

A szombathelyiek U16-os csa­patának korosztályos válogatott hálóőre, a 16 esztendős Sen­kó Zsombor decemberben hivatalos meghívóval három napot az olasz Juventus korosztályos csapatánál töltött próbajátékon, itáliai sajtóhírek szerint két és fél évre szerződhet a torinóiakhoz. Senkó három éve, Zalaegerszegről került az Illés Akadémiára.

Az U17-es válogatott, Senkóhoz hasonlóan szintén 16 éves Hegyi Krisztiánt anno az angol Manchester United a Wolverhampton, a West Ham United és a spanyol Atlético Madrid korosztályos gárdája is tesztelte – a tehetséges hálóőr valamennyi klubnál megfelelt. Hegyi így abban a szerencsés helyzetben volt, hogy válogathatott az ajánlatok közül – végül a West Hamet választotta. 

- Zsombor miatt azóta nem jelentkezett a Juventus, mi is csak a hírekbők olvastunk arról, hogy két és fél évre szerződtetnék - mondta Tóth Miklós, az Illés Akadémia ügyezető igazgatója. - Tehát egyelőre az olasz klubtól hozzánk semmilyen hivatalos és nem hivatalos megkeresés sem érkezett. Azt tudni kell, hogy mivel Senkónak nincs profi szerződése, így csak nevelési költségtérítésben részesülhet az Illés Akadémia. Ami Hegyit illeti, ő minden bizonnyal a West Hamben folytatja pályafutását, de egyelőre - az olaszokhoz hasonlóan - aláírt szerződést nem kaptunk az angoloktól sem.

- Zsombor kinőtte a korosztályát, kezd beérni, remek szezonja volt és oszlopos tagja a korosztályos válogatottnak - mondta Németh Gábor, a Haladás egykori kapusa, az Illés Akadémia kapusedzője. - Remek fizikai felépítésű, hiszen 195 centiméter és 90 kg, és nagyon jó alapképességekkel rendelkezik. Biztos vagyok bent,Olaszországban is megállná a helyét.

                                          Senkó Zsombor a levegőben

- Meggyőződésem, Senkó Zsombor és Hegyi Krisztián hazánk két legjobb korosztályos kapusa - tudtuk meg a szintén korábbi remek Haladás-kapustók, az Illés Akadémia kapusedzőjétől, Kutasi Csabától. - Krisztiánnal nyolc éves kora óta foglalkozom, a Lurkóban kezdte pályafutását, majd az Illés Akadémiára került. Nagyon jól képzett, de hiába 195 centiméter és 90 kg, nem olyan felpítésű, mint Senkó, hanem inkább nyúlánk kapus, mint például a holland Van der Saar. Technikailag mindent tud, nagyon gyors, kiválóak a reflexei, jobb lábával extra jól rúg, de a bal lába is nagyon jó. Remek alany, mindent megcsinál az edzéseken és mentálisan is erős, nem stresszel, nyugodt a kapuban. Óriási dolognak tartom, hogy ilyen klubok ajánlatai közül válogathatott, azért döntött a West Ham United mellett, mert a kapusedző nem más, mint az a spanyol Xavi Valero, aki anno Rafa Benitez mellett is dolgozott a Real Madridnál. Amennyiben hivatalossá válik a szerződtetése, az U23-as, azaz a tartalékcsapattal, sőt, a felnőttekkel is edzeni fog, egyelőre az U18-as csapatban véd majd. De az angolok nem titkolták: amennyiben fejlődése töretlen lesz, 18-19 éves korában már a felnőttcsapatnál is számolnak vele.

                                                             Mester és tanítványa:  Hegyi Krisztián és Kutasi Csaba

Senkót egyébként az elmúlt év legjobb U16-os, míg Hegyit a legjobb U17-es játékosnak választották az Illés Akadémián.

Az Illés Akadémia 2018-as legjobbjai. Hátsó sor, balról: Illés Béla, az akadémia igazgatója, Horváth Sándor technikai vezető, Hegyi Krisztián, Senkó Zsombor, Tóth Miklós ügyvezető. Elöl: Kiss Balázs, Iván Gergő, Kóbor László kuratóriumi elnök, Szvoboda Dániel, Somfalvi Bence, Rózsa Máté, Bakos Roland szakmai igazgatò

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink