Szombathelyi Haladás


Brillíroztak az akadémisták a Fradi ellen


2016.09.06. 09:58
haladas.hu

A Ferencváros ellen 4:1-re megnyert edzőmérkőzésen az Illés Akadémia csereként beszállt játékosai, Dombi Gergő és Molnár Tamás is góllal hálálták meg a bizalmat.

A Szekszárdon nevelkedett, de 2014 óta az Illés Akadémiában szereplő Dombi Gergő beállása után két perccel szerzett gólt a Fradi ellen 4:1-re megnyert mérkőzésen.

- Egy bedobást követően, a jobb oldalon került hozzám a labda, ezután nyolc méterről a kiinduló kapus alatt a hálóba gurítottam - emlékezett vissza találatára Dombi. -  A balatonfüredi felkészülési meccs után gratulált Mészöly Géza és sok sikert kívánt az utánpótlás együttesnél. Remélem, hogy a közeljövőben még több lehetőségem lesz bizonyítani a „nagyok között” és minél előbb elérem a célomat, azt, hogy a Haladás felnőtt csapatában rendszeresen játéklehetőséget kapjak – tette hozzá Gergő, akit évekkel ezelőtt Bánfalvi Zsolt hívott el próbajátékra Szombathelyre.

- Meggyőztem a szakvezetést, az U16-os csapatnál kezdtem, most pedig már az U19-es keret tagja vagyok. Nagyon jól érzem magam Szombathelyen, sokat fejlődtem az elmúlt években, ami pedig a legfontosabb, hogy a társakkal mindenben segítjük egymást, vonatkozik ez a tanulásra is, most a 11. évfolyamba járok – mondta az 1999-es születésű támadó.

A fiatal labdarúgó célja, hogy az U19-es bajnokságban is minél előbb elkezdje a „gólgyártást”, felkészülési meccseken már érezte a kaput, nyáron a horvátországi Trofej Turopolja nemzetközi tornán pedig négy találatával társ-gólkirály lett.

– Nagyon motivál, hogy amikor csak lehetőségük van rá, a szüleim a hazai és idegenbeli mérkőzéseimre is eljönnek és biztatnak – emelte ki Dombi Gergő.

Mészöly Géza, Dombi Gergő, Molnár Tamás, Tiba Levente, Szőke Dániel és Pacsi Bálint a balatonfüredi diadal után

Az 1998-as születésű Molnár Tamásnak a Haladás felnőtt együttesében a balatonfüredi mérkőzés volt a második szereplése, a nyári ausztriai edzőtáborban már csereként pályára lépett.

– Nagyszerű élmény volt a Fradi ellen szerepelni, olyan focistákkal küzdhettem meg, akiket korábban csak a tévében láttam. Annak pedig különösen örülök, hogy gólt szereztem, a 80. percben 15 méterről kilőttem a jobb alsó sarkot. Sokan gratuláltak, többek között a Haladás vezetői, az akadémia szakmai igazgatója, valamint külön még Halmosi Peti is, ami nagyon jólesett – tette hozzá Molnár Tamás.

Az U19-es együttes csapatkapitánya Kemenesmagasiban él, 2011. októberében egy országos felvételi keretében jött el az Akadémiára.

– Volt két-három edzés, ezeken jól teljesítettem, később még visszahívtak, következett újabb öt-hat tréning, ezután 2012. januárban leigazoltak az akadémiára. Szinte naponta ingázom Kemenesmagasi és Szombathely között, de örömmel teszem, mert igen magas színvonalú képzést kapunk az Illés Akadémián. Fizikálisan nincsen lemaradásom, erősségem a rúgótechnikám. Mi más lehetne a célom, mint az, hogy a Haladás profi labdarúgója legyen – vázolta a terveit Molnár Tamás.   

   

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink