Szombathelyi Haladás


Nincs megállás: az Újpest vendége a Haladás


2016.09.20. 14:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában szerdán19 órai kezdettel a 3. Haladás a 6. Újpest FC vendége lesz. A csapatok között négy pont a különbség.

Az Újpestnek nincs egyszerű dolga, hiszen az UEFA kizárta a nyári átigazolási szezonból, így a tavalyi kerettel kezdte a bajnokságot. A lila-fehérek első két meccsüket elveszítették, utána négy bajnokit nyertek, majd az utolsó három mérkőzésükből kettőn kikaptak, egyszer döntetlent játszottak. Legutóbbi két bajnokijukon – Debrecen 1-2, Videoton 3-4  - pontot sem szereztek. A Haladás viszont a vállalható Videoton elleni vereség után remek játékkal 1-0-ra verte a listavezető Vasast. Az előjelek alapján a szombathelyiek várhatják jobb formában az újpesti stadion miatt az Illovszky Rudolf-stadionban sorra kerülő összecsapást.

-Nem sokat jelent, hogy a legutóbbi két meccsüket elveszítették az újpestiek, a Videoton ellen például egyéni hibákból kaptak ki, játékban nagyon jók voltak – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A fehérváriak ellen hihetetlen sprintmennyiséget vágtak le, jó fizikai állapotban vannak, előre roppant veszélyesek. Diarra, Bardi, Lázok, Balogh egyaránt meghatározó futballista, de a szélsőhátvédjeik is remekül támadnak. Tehát nagyon egyben van az Újpest, észnél kell lennünk. De mi is egyben vagyunk, amennyiben a zsinórban megnyert négy bajnokin mutatott, vagy a Vasas elleni produkciót képesek leszünk megismételni, jó esélyünk van a pont, pontok megszerzésére. Noha nem egyszerű szombat-szerda-szombat ritmusban futballozni, a fiúk készen állnak a meccsre.  Király, Jánvári, Calvente sérült, Jagodics műtét után lábadozik, Bosnjak eltiltott, Gaál játéka kérdéses.

Összeállítás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Angyal – Kovács, Iszlai – Németh M., Rácz, Halmosi – Williams.

Cserék: Gyurján, Schimmer, Tóth Máté, Overgoor, Ars, Hídvégi, Gaál

A szombathelyiek kedden a Tó Vendéglőben ebédeltek, majd egy órakor elindultak a fővárosba. Az éjszakát az Airport Hotelben töltik.

A mérkőzést Szőts Gergely vezeti, partjelzők Becséri Gergely, Horváth Zoltán, a negyedik játékvezető Kormányos II. Gábor.

                                    A legutóbbi Újpest elleni idegenbeli meccsünkön 0-0-ra végeztünk

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink