Szombathelyi Haladás


"Itt születtem, a Haladásban nőttem fel"


2021.06.04. 17:00
Pum András

A korábban az Illés Akadémia U19-es csapatával bajnoki címet nyerő, az ifjúsági BL-ben is induló, Sopronban és Dorogon is dolgozó Németh Szabolcsot nevezik ki a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjévé.

Mint ismert, Mátyus János vezetőedző munkaszerződése megszűnt az előző bajnokságot a 11. helyen záró Haladás kispadján. A klub péntek délután megnevezte utódját: Németh Szabolcs lett a zöld-fehérek új trénere.

A 39 éves Németh nem ismeretlen a szurkolók előtt, a szombathelyi születésű szakember edzőként a Lurkóban kezdett el dolgozni, majd a Haladás VSE, az Illés Akadémia következett. Innen 2014-ben Dorogra vezetett az útja, ahol rögtön feljuttatta a csapatot az NB III-ból az NB II-be. a következő évben csapatával a 8. helyen zárt. Miután távozott, fél évig Sopronban dolgozott, aztán visszatért az Illés Akadémiára, ahol az U19-es csapattal bajnoki címet nyert és indulhatott az Ifjúsági Bajnokok Ligájában. Aztán 2019 nyarán visszatért Dorogra, ahonnan tavaly novemberben távozott. Legutóbb az Illés Akadémián dolgozott vezető elemzőként. Érdekesség, hogy a Doroggal ősszel 2-1-re nyert a Rohonci úton.

Németh Szabolcs reméli, sok örömben lesz része a szurkolóknak. Fotók: Unger Tamás/vaol.hu

- Köszönöm a bizalmat, hálás vagyok, hogy a Haladás szakmai vezetéséért felelhetek, örömmel tölt el, hogy ennek a tradicionális klubnak a vezetőedzője lehetek - mondta Németh Szabolcs. - Itt születtem, a Haladásban nőttem fel, maximális elkötelezettséggel és lelkesedéssel munkatársaimmal együtt azon fogunk dolgozni, hogy a legjobb eredményeket érjük el. Célunk, hogy közösen építsünk egy szebb jövőt - alig várom, hogy elkezdhessük a munkát.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink