Szombathelyi Haladás


Ha a csapat sikeres, a játékos is


2021.06.29. 13:00
PA

A Szombathelyi Haladás egyik új igazolása, Hegedűs Márk elmondta: egy támadófutballt játszó csapat kialakítása a cél.

Az Újpestről érkező csatár, Hegedűs Márk korábban az FTC, a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd utánpótlásában is szerepelt, ezen kívül az NB II-es Dorogban és a Kazincbarcikában. Legjobban Dorogon teljesített, 29 másodosztályú meccsen nyolc gólt vágott. Érdekesség, hogy 2019-ben a Budapest Honvéd színeiben 12 percet játszott a Zalgiris Kaunas elleni idegenbeli Európa-liga selejtezőben is - többször volt NB I-es kerettag, de az első osztályban nem lépett pályára.

- Dorogon akkoriban Miskei Attila volt a vezetőedző, aki a Honvédból érkezett  - mondta Hegedűs Márk. - Egész jó szezont futottam, fiatalon házi gólkirály lettem, ráadásul minden pontrúgást rámbíztak. Nagyon jól éreztem magam, rengeteget fejlődtem és úgy érzem tudtam segíteni a csapaton. Ezután kerültem vissza a Honvéd első csapatához, ahol Európa-liga meccsen Litvániában szerepet kaptam - sikerélménnyel térhettünk haza, hiszen továbbjutottunk. A négy Európa-liga meccsünkből hárman keretben voltam. Erősségeim közé tartoznak a pontrúgásaim és az, hogy jól látok a pályán - és gólerős támadó középpályás, támadó vagyok. Ami a célokat illeti, nagyon szimpatikus elképzelést vázoltak fel a vezetők: egy erős támadófutballt játszó csapatot akarnak a pályán látni, amely végig partiban van aktuális ellenfelével. Emellett a tabella első fele az elvárás, minél jobb helyezéssel. Szeretnék minél sikeresebb lenni a csapattal, mert ha a csapat sikeres, akkor a játékos is sikeres. Mindent elkövetünk, hogy minél jobban kiszolgáljuk lelkes szurkolóinkat.

                                      Hegedűs Márk két évre írt alá Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

- Amikor a Haladás megkeresett, milyen emlékek ugrottak be a klubbal kapcsolatban?

- Rögtön az jutott eszembe, hogy ez egy óriási lehetőség számomra, mert a Haladás egy nagyon nagy múltú klub. Rengeteget szerepelt a Hali az NB I-ben és remélem mihamarabb visszajut ahová való, az első osztályba. Nagyon sok kiváló játékos neve beugrott, akik itt nevelkedtek, itt futballoztak. Például Király Gáboré, Halmosi Péteré vagy éppen az akadémia névadóáé, Illés Béla. Illetve azzal is tisztában voltam, milyen remek infrastruktruális körülmények vannak Szombathelyen, ami magyar, sőt -  jártam egy-két helyen külföldön - nemzetközi szinten is kiemelkedőek. Motiváltan várom már az edzőmeccseket és persze a bajnoki rajtot.

További hírek

Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Haladás-Kazincbarcika bajnokit

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadja. Élőben közvetítjük a találkozót.
1 0 0 2024.05.05. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink