Szombathelyi Haladás


Jó meccset játszottunk a DAC ellen


2021.07.03. 20:30
PA

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 4-2-re kikapott a Dunaszerdahelyi AC vendégeként.

Dunaszerdahelyi AC-Szombathelyi Haladás 4-2 (2-1). - Dunaszerdahely, MOL Futball Akadémia, 150 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kiss B.

DAC: Veszelinov (46. Vantruba) - Braun, Beskorovainyi (71. Njie), Malý - Rymarenko (71. Vera), Andzouana, Balić, Veselovský (60. Fábry), Brunetti - Sharani (46. Divković), Nicolaescu (60. Taiwo). Edző: Németh Antal.

Haladás: Verpecz (Pataki, 76.) – Kállai (Tóth D., 46.), Mocsi, Németh Milán, Debreceni (Tarján, 76.) – Csilus (Dezamits, 85.), Szekér (Hegedűs, 46.), Holdampf (Kiss B., 46.), Rácz (Doktorics, 46.) - Tóth M. (Horváth R., 46., Illés 85.) Dragóner (Szíjjártó, 73.). Edző: Németh Szabolcs.

 A takaros kis lelátón foglalt helyet a Haladás korábbi szlovák mestere, Michal Hipp - a tréner eljött megnézni korábbi csapatát. De ott voltak a csallóközi származású Mocsi Attila szülei is. A vasiaktól a rehabilitációját töltő Devecseri mellett a sérült, Tóth Máté, Rózsa, Bosnjak és Romic hiányzott.

A Mol Futball Akadémia 1-es számú, kiválóan előkészített edzőpályáján élénk iramban kezdtek a csapatok. A vasiak nem ijedtek meg a legutóbbi bajnokságot második helyen záró dunaszerdahelyiektől, bátran letámadták a hazaiakat. Ennek ellenére Verpecznek jónéhányszor játékba kellett avatkoznia. A 18. percben gyönyörű Kállai-Tóth Milán akció után a csatár 12 méterről, középről a jobb sarokba lőtt (0-1). Majd egy perc múlva egyenlítettek a hazaiak, Rymarenko jobb oldali beadása hullott Verpecz hálójába (1-1). A gyors gólváltás után is kiegyenlített meccset vívott a két csapat. Majd Verpecz védett lábbal egy közeli lövést. A 36. percben gyors dunaszerdahelyi akció végén egy jobb oldali beadást Nicoalescu lőtt hat méterről a kapuba (2-1).

Szünet után előbb Mocsi közel lövését védte Vantruba, majd Dragóner lövését blokkolták a védők. Aztán a 60. percben a hazaiak kapusa és védője nem értette meg egymást, a labda az agilis Horváth Rajmund elé került, a támadó 11 méterről, balról a léc alá ívelt (2-2).  A 63. percben Horváth Rajmund egyedül tört kapura, ám lövés helyett tiszta helyzetből passzolt, az átadást viszont Csilus nem érte el. A 66. percben egy gyors kontra után Divkovic tíz méterről a jobb sarokba lőtt (3-2). A szombathelyiek nem adták fel, bátran futballoztak.  A 80. percben aztán Pataki húzta el Taiwo lábát a tizenhatoson belül – tizenegyes. A büntetőt Balic a bal felső sarokba vágta (4-2).

                                               Hegedűs és dunaszerdahelyi ellenfele. Fotó: dac1904.sk

A Haladás jó iramú meccset vívott, helytállt a szlovák bajnokság legutóbbi 2. helyezettje ellen – a mérkőzés valóban jól szolgálta a felkészülést.

További hírek

Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Haladás-Kazincbarcika bajnokit

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadja. Élőben közvetítjük a találkozót.
1 0 0 2024.05.05. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink