Szombathelyi Haladás


Fajsúlyos ellenfél érkezik


2021.07.21. 22:40
PA

A szaúd-arábiai bajnokság legutóbb 5. helyén végzett Al-Ettifaq FC keretében féltucat jelenlegi válogatott futballista található.

Péntek este 18.30-as kezdéssel a szaúd-arábiai Al Ettifaq FC együttesét fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban. Az arab együttes Ausztriában, Bad Tatzmannsdorfban edzőtáborozik, innen érkezik a felkészülési-mérkőzésre.

Az Al Ettifaq a legutóbbi, 16 csapatos szaúd-arábiai bajnokság 5. helyén végzett. A jó szereplés nem volt véletlen, hiszen az 1945-ben alapított dammammi klub keretében hat, jelenleg is válogatott labdarúgó is található. A kapus Rais M"Bolhi az algériai válogatottban szerepel, míg a mezőnyjátékosok közül az észt nemzeti együttest Karol Mets, a tunéziait Naim Sliti, a svédet Robin Quasion erősíti, míg Mohammed Al-Kuwaykibi és Saeed Rubaiei Szaúd-Arábia válogatottjának tagja. A korábban Dunaszerdahelyen futballozó Filip Kiss ugyan jelenleg nem válogatott, de korábban 13 alkalommal húzta magára Szlovákia mezét. A csapat edzője Khaled Al-Atawi.

                         Munkában az arab csapat algériai válogatott kapusa, M"Bolhi. Fotó: ettifaq.com

A keret két legértékesebb játékosa a korábban említett bal oldali támadó középpályás, a 49-szeres tunéziai válogatott Naim Sliti és a visszavont csatárként szereplő, 30-szoros svéd válogatott Robin Quasion - a transfermarkt.com mindkét futballista értékét 7.5 millió euróra taksálja. Érdekesség, hogy utóbbi, svéd játékos nyáron érkezett a Bundesligában szereplő, Szalai Ádámot is foglalkoztató Mainztól az Al-Ettifaq-hoz.

A felkészülési mérkőzésre egységesen 500 forint a belépő, 18 éven felüliek védettségi igazolvánnyal tekinthetik meg az összecsapást.

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink