Szombathelyi Haladás


Négy gólt vágtak a lányok


2021.07.26. 20:00
haladas.hu

Női felkészülési-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC 4-0-ra nyert a Mol Fehérvár otthonában.

Mol Fehérvár FC-Haladás-Viktória FC 0-4 (0-3). - Székesfehérvár, Mol Sóstó Aréna, edzőpálya, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás-Viktória FC: Bíró - Balogh, Horti, Gődér, Kovács V. - Urbán V., Németh A., Koprena, Kiss-Lantos - Szil, Bódai. Csereként pályára lépett: Kollár, Jánosi, Kováts, Csizmadia, Németh M., Németh Zs., Juhász, Hajba, Kopcsándi, Rugovics. Edző: Székely Tibor.

A vasiak első nyári felkészülési-mérkőzésén Herczeg Andrea, Marlo Sweatman és Nagy Vanessza hiányzott kisebb sérülés miatt. Pályára lépett viszont hosszú sérülése és rehabiltációja után Gődér Brigitta.

Az első félidőben nagy mezőnyfölényben futballozott a szombathelyi együttes, amely hamar vezetést is szerzett. Az újonnan igazolt Koprena a 12. percben távoli lövésse szerzett vezetést, amelyet a 20. percben Szil ugyancsak távoli bombával megduplázott (0-2). A szombathelyiek uralták a játékot, több helyzetet is kidolgoztak. A 32. percben egy másik igazolás, Bódai is megszerezte első viktóriás találatát: lövését elsőre védte Németh, a kipattanót a csatár a hálóba továbbította (0-3).

A szünet után Székely Tibor sok fiatal játékost pályára küldött, a vasiak ekkor is fölényben futballoztak, még ha nem is akkorában, mint az első félidőben. A 76. percben Németh Zsófia 18 méterről a bal felső sarokba bombázott - beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

A Haladás-Viktória nagy fölényben játszott, akár nagyobb arányban is nyerhetett volna a legutóbbi NB II. Nyugati-csoportjának bronzérmese ellen. Gólszerzők :Jelena Koprena, Szil Tünde, Bódai Viktória, Németh Zsófia Peónia.

Székely Tibor: - Jó meccset játszottunk, örülök a győzelemnek és annak, hogy új játékrendszert is ki tudtunk próbálni. Persze van még mit gyakorolnunk, de egy ilyen siker mindig jól jön, könnyebbé teszi a napi munkát. Örülök annak is, hogy a második félidőben az akadémista lányok bátran futballoztak, szép dolgokat csináltak az NB II. egyik élcsapata ellen. 

Jelena Koprena szerezte az első gólt. Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

A lányok legközelebb szerdán 18 órai kezdettel az ausztriai Weizben az osztrák másodosztályú SVK Wildcats ellen lépnek pályára.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink