Szombathelyi Haladás


Vereség a főpróbán, jöhet az előadás


2021.08.04. 23:00
haladas.hu

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési-mérkőzésén 3-0-ra kikapott a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Sturm Graz-Haladás-Viktória FC 3-0 (1-0). - Graz, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Horti, Gődér, Kovács V. – Sweatman, Urbán, Csizmadia, Németh M., - Németh A., Koprena. Csereként pályára lépett: Kollár, Németh Zs., Hajba, Kopcsándi, Jánosi, Krall, Simon. Edző: Székely Tibor.

A szombathelyieknél sérülés miatt Szil Tünde, Herczeg Andrea, Juhász Enikő és Kiss-Lantos Hanna hiányzott, míg Nagy Vanessza betegsége után lábadozik. Próbajátékon szerepel viszont a székelyudvarhelyi Krall Tímea.

Az osztrák első osztályban szereplő graziak a második percben egy védelmi hibát kihasználva egy fejesgóllal megszerezték a vezetést (1-0). A szombathelyiek rendezték soraikat, átvették az irányítást, mezőnyfölényben futballoztak. Sweatman és Koprena távoli lövésekkel veszélyeztetett, a legnagyobb helyzet pedig Németh Adél nevéhez fűződik. A csatár betört a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, a rövidre sarokra tartó lövését azonban az osztrákok kapusa védte.

Szünet után sem változott a forgatókönyv: a vasiak uralták a meccset. Aztán a 60. percben Székely Tibor valamennyi cseréjét pályára küldte és ugyan ezt követően is a szombathelyiek játszottak jobban, újabb gólokat a hazaiak szereztek. Először tizenegyesből növelték előnyüket, majd egy akciógólból is betaláltak (3-0). A vendégek elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak – eredménytelenül.

A mérkőzés végeredménye csalóka, a motiváltan, olykor kimondottan jól futballozó Haladás-Viktória a meccs nagy részét uralta, de a gólokat az osztrákok szerezték. A vasiak hasznos edzőmeccset vívtak egy jó ellenfél ellen.

A Haladás-Viktória FC több edzőmérkőzést már nem játszik a bajnoki rajtig. A szombathelyiek az első fordulóban jövő pénteken 17 órai kezdettel az ETO FC Győrt fogadják a Haladás Sportkomplexumban.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink