Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér csata!


2021.08.06. 23:00
Pum András

A Merkantil Bank Liga NB II. 2. fordulójában vasárnap 19 órai kezdettel a nyugat-dunántúli rangadón a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győrt fogadja.

A két nyugat-dunántúli,korábban egymással sok nagy csatát vívó zöld-fehér együttes egyaránt 1-0-s győzemmel kezdte a bajnokságot. A mieinkTóth Milán találatával nyertek Pécsett, míg a győriek odahaza a nyáron igazolt Bacsa Patrik találatával gyűrték le a Tiszakécskét. Nem csak Bacsa a kisalföldiek egyetlen nyári érkezője, alaposan átalakult a Rába-partiak játékoskerete: nem kevesebb, mint 12 játékost igazoltak. Győrbe szerződött többek között a korábban a Haladásban is megfordult Kulcsár Kornél és zöld-fehérbe öltözött az exnyíregyházi védő. Fodor Ferenc is. A nyáron új edző is érkezett az ETO-hoz, Klausz László vette át a szakmai munka irányítását. Az ETO tehát hasonló utat járt be, mint a Haladás: mindkét helyen új edző irányítja a csapatot és jónéhány új játékos érkezett.

Ami a szombathelyieket illeti, Németh Szabolcs együttese nem csak a pécsi győzelemre lehet büszke, hanem a játékra is: a vasiak jobban futballoztak ellenfelüknél, a helyzetek alapján több góllal is nyerhettek volna. A rajt tehát remekül sikerült, a szurkolók bízhatnak a hasonlóan jó folytatásban. Az elmúlt bajnokságban Szombathelyen 1-1-re végzett a Haladás és az ETO.

– Pécsett az első félidőben sokmindent visszakaptam abból, amit az edzéseken gyakoroltunk – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – Működött a védekezésünk, egyszer betaláltunk, de további helyzeteket is kidolgoztunk és gólokkal vezethettünk volna. A második félidőben a hozzáállással, küzdenitudással maximálisan elégedett voltam, a játékkal viszont nem. Elkezdtünk kapkodni, pontatlanokká váltunk, de a lényeg, a győzelem meglett. És annak is örültem, hogy az ellenfél pontrúgásait remekül levédekeztük - ezeket a szituácóikat előtte az edzéseken begyakoroltuk. A siker hatására pedig még jobb hangulatban teltek a heti edzések. Az NB II.-ben minden meccs nehéz, így kőkemény csatára számítok a Győr ellen is. A kisalföldiek komoly célokért küzdenek, fizikálisan erős, magas játékosok, korábbi válogatottak alkotják, nehéz meccs lesz. De ellenük is a három pont a célunk! Van egy tervünk a meccsre, arra, hogy nyerhetjük meg - bízom bent, hogy sikerrel járunk. Debreceni Zalán, Szijjártó Ármin sérült, Délczeg Gergely kisebb sérüléssel bajlódik, Devecseri Szilárd még nem bevethető, Tóth Máté játékengedélyét továbbra sem küldte meg a Mezőkövesd.

Németh Szabolcs bajnoki meccsen először dirigálja a Haladás edzőjeként csapatát a Rohonci úti stadionban.

- Az első meccsem jó sikerült, vasárnap hazai pályán pedig nem csak én, hanem játékosaim is extramotiváltak lesznek - folytatta Németh. - Szeretnénk megfelelni a szurkolói elvárásoknak, szeretnénk ha minél többen kilátogatnának, hiszen drukkereink fergeteges hangulatot képesek teremteni - szükségünk van a buzdításukra.

                                                         Reméljük, vasárnap is lesz ok a gólörömre

A stadion pénztárai 16 órakor nyitnak, a mérkőzés a 18 év felettiek számára – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolvánnyal és személyazonosító okmánnyal tekinthető meg. A 18 év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek a stadionba.

!Elővételben szombaton 9 és 12 óra között a Haladás Ajándékboltban (Szhely, Kossuth Lajos utca 20.) is lehet még elővételben jegyet venni - és persze bérletet is megéri vásárolni! 

A stadionnál a jegyvásárlásnál a pénztáros kollégák kérik el a szükséges okmányokat, majd ugyanezeket a beléptetés során a biztonsági szolgálat munkatársai is ellenőrzik. A bérletettel érkezőktől értelemszerűen csak a biztonsági szolgálat munkatársai kérik el a védettségi igazolványt és a személyi azonosító okmányokat.

És ne feledjék: a B-szektorokba (B-közép) a 2000 forintos jegyet vásárlókat összesen 500 pohár sör vagy üdítő várja a szektor büféjében, melyhez csupán a belépőjüket kell leadni a büfében. A jegykompenzációs akció a következő két hazai meccsen - 250-250 pohár üdítővel vagy sörrel - tovább folytatódik.

Hajrá Hali, szurkoljuk ki együtt az újabb győzelmet!

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink