Szombathelyi Haladás


Pénteken rajtol a női NB I.


2021.08.11. 09:50
haladas.hu

Nagy mozgás volt a nyáron a Haladás-Viktória FC-nél. A vasiak kilenc játékost igazoltak, miközben három futballista távozott. Székely Tibor együttese a pénteki rajton az ETO FC Győr együttesét fogadja.

A mieink kerete alaposan átalakult a nyáron, nem kevesebb mint kilenc futballista érkezett. A St. Mihály együttesétől két támadó, a 24 éves bosnyák válogatott Jelena Koprena, valamint a 26 esztendős jamaikai válogatott Marlo Carmen Sweatman érkezett. Rajtuk kívül Szegedről visszatért Szombathelyre a 16 éves csatár, Kiss-Lantos Hanna. A tehetséges támadó egy éve igazolt a Tisza-partra a vasi megyeszékhelyről. Szintén ismerős arc Nagy Vanesszáé, a 19 éves, szombathelyi nevelésű, U19-es válogatott játékos 2017-ben igazolt a Viktóriából az osztrák első osztályú St. Pöltenbe, legutóbb a német második ligás Frankfurtban futballozott. Nagy az egyik legnagyobb hazai csatártehetség. Az ETO FC Győrből pedig a szintén 19 éves csatár, Bódai Viktória bújt Haladás-Viktória-szerelésbe. A korosztályos válogatott futballista az elmúlt bajnokságban kilenc bajnokin két gólt szerzett. Aztán az NB II.-es Mol Fehérvár egyik kapusa, a 23 éves Kollár Panna is Szombathelyre szerződött, csakúgy St. Mihály 18 éves középpályása, Juhász Enikő is a Haladás-Viktóriában folytatja pályafutását. Hozzájuk hasonlóan a legutóbb a Debrecen U19-es együttesében futballozó 19 éves, az elmúlt U19-es bajnokságban 25 bajnokin 35 gólt termelő támadó, Urbán Viktória is zöld-fehér szerelésbe bújik. A másodosztályú Veszprém U19-es csapatából pedig a középpályás Andrónyi Réka érkezett, a futballista a felnőttcsapattal készül majd, de elsősorban az U19-es együttesnél számítanak rá.

Ami a távozókat illeti, a román válogatott kapus, Lavinia Boanda visszatért hazájába, a középpályás Harsányi Andrea az osztrák első osztályú, felsőőri FC Südburgenlandban folytatja pályafutását, és távozott a támadó Urbán Anett is. A csatár személyes okok miatt visszaköltözött Budapestre. A vasiak igyekeztek a nyárra komoly, külföldi együttesek elleni edzőmeccseket lekötni. A szombathelyiek 4-1-re kikaptak a szlovén bajnok, Bajnokok Ligája-résztvevő ZNK Pomurje vendégeként, az osztrák Sturm Graz otthonában pedig 3-0-ra maradtak alul. A szintén osztrák Wildcats csapatával 1-1-re végeztek, míg a Mol Fehérvárt 4-0-ra verték.

– Jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, tartalmasan telt az elmúlt nyolc hét – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – A lányok vevők voltak a munkára, a nagy meleg ellenére zokszó nélkül, fegyelmezetten végezték a feladatokat. Hálás vagyok a vezetésnek, hogy komoly játékerőt képviselő külföldi csapatokkal játszhattunk, hiszen ezekből a találkozókból csak tanulhattunk. Láttuk, hol tartunk, és azt is, hogy van hová fejlődnünk. Sajnos a kisebb-nagyobb sérülések nem kerülték el a csapatot, de ennél nagyobb baj, hogy rotavírus miatt a felkészülés során két-három játékosunk hosszabb időre kiesett. Ez komoly érvágás volt. Pozitívum, hogy az új játékosok hamar megtalálták az összhangot a régiekkel, úgyhogy a csapategységgel nincs probléma. Viszont a csapatépítésben még csak lépegetünk előre, nem vagyunk kész, ehhez még időre van szükség. Az új lányok – ahogy említettem is – zökkenőmentesen beilleszkedtek a közösségbe, viszont idő kell nekik, mire elsajátítják és megszokják a taktikai elemeket, és felveszik a ritmust. Ez természetesen nem megy máról holnapra. Úgy érzem, az újonnan érkezőkkel erősödtünk a nyáron, persze ezt a pályán is be kell majd bizonyítanunk. Ami a bajnokságot illeti, a legutóbbihoz képest erősebb, színvonalasabb bajnokságra számítok, nagy mozgás volt a csapatoknál, a legtöbb együttes alaposan megerősödött. A két-három kiemelkedő együttes kivételével a többi csapat nagyjából hasonló játékerőt képvisel. Mi a fejlődés fázisában vagyunk, az a célunk, hogy stabilizáljuk helyünket a mezőnyben, és a legutóbbi bajnoksághoz képest előbbre lépjünk a tabellán.

A szombathelyiek a bajnoki rajton pénteken 17 órakor az ETO FC Győrt fogadják a Haladás Sportkomplexumban.

A bajnokság lebonyolítása a férfi NB I.-hez hasonlóan az idei kiírásban háromkörös lesz. Azaz a nyolc együttes – FTC, MTK, DVTK, Győr, Astra, Soroksár, Puskás Akadémia, Haladás-Viktória – 3x7 fordulót, vagyis összesen 21 mérkőzést vív majd.

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink