Szombathelyi Haladás


Keleti túra előtt


2021.08.13. 15:00
PA

A Merkantil Bank Liga NB II. 3. fordulójában vasárnap 17.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás Balmazújvárosban a Nyíregyháza Spartacus vendégeként lép pályára.

Stadionjának építése miatt a Nyíregyháza a hazai mérkőzéseit albérletben, Balmazújvárosban rendezi – így a Hali is a hajdú-bihari városban lép pályára. Vasárnap délután két veretlen csapat csap össze: a nyírségiek a nyitányon 3-2-re verték a Dorogot, majd 4-1-re nyertek Tiszakécskén. A nyáron érkezett edző, Pacaj Szergej irányította együttesben több, korábbi szombathelyi futballista is szerepel, így Jánvári Gábor, Zamostny Balázs és Novák Csanád. De a nyírségieket erősíti a vasiaknál futballozó Csilus Tamás testvére, Ádám is és a korábbi rutinos NB I-es futballista, Vass Patrik. A Csilus-testvérek párharca azonban elmarad, a nyíregyházi futballista ugyanis az elmúlt fordulóban súlyosan megsérült, műteni kell.

Ami a Halit illeti, nálunk találunk olyan játékosokat –  Bosnjak Predragot és Csilus Tamást – akik korábban Nyíregyházán futballoztak. A zöld-fehérek kerete csütörtökön bővült, hiszen leigazolták a védő Guzmics Richárdot, a csatár Monori Norbertet és kölcsönvették a szintén támadó Tóth-Gábor KristófotDragóner Filip pedig közös megegyezéssel szerződést bonott és távozott. Dragóner egyébként közben talált csapatot, hiszen már alá is írt Ajkán. A vasiak – a nyírségiekhez hasonlóan – veretlenek, az első körben 1-0-ra nyertek Pécsett, legutóbb pedig 1-1-re végeztek az ETO FC Győrrel – a 92. percben még 1-0-ra vezettek. A magunk mögött hagyott bajnokságban a Haladás Medgyes Zoltán góljával 1-0-ra nyert Nyíregyházán, míg a vasi megyeszékhelyen gól nélküli döntetlent játszottak a felek.

A vasiak szombat délelőtt még Szombathelyen edzenek, ebéd után buszra szállnak, az éjszakát már Balmazújvárosban töltik. Vasárnap délelőtt pedig még átmozgató edzés szerepel a programban.

A Szombathelyi Haladás a hosszú út után nem pihenhet sokat, szerdán újabb meccs vár rá, a 4.fordulóban 19 órai kezdettel a Békéscsaba együttese látogat a Haladás Sportkomplexumba.

A 3. forduló további programja. Vasárnap, 15.30: Budafok–Szeged Csanád-Grosics Akadémia. 17.30: III. ker TVE–Dorog. 19.00: Békéscsaba–Tiszakécske, ETO FC Győr–Szentlőrinc, Pécsi MFC–Budaörs, Szolnok–Soroksár, Kecskemét–Ajka, Siófok–Diósgyőri VTK, Vasas–Csákvár. 

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink