Szombathelyi Haladás


Lenyűgözte a szurkolás


2021.08.16. 21:00
PA

A Szombathelyi Haladás nyáron igazolt támadója, Monori Norbert kis híján góllal mutatkozott be csapatunkban.

A nyáron a megyei I. osztályú Zsámbékról igazolt támadó, Monori Norbert a Nyíregyháza (0-0) ellen, Balmazújvárosban mutatkozott be csapatunkban. A 22 éves futballista a 79. percben állt be Tóth Milán helyett és nem sokon – pár centin – múlt, hogy nem góllal, akár győztes találattal debütált a Haladásban.

- Mielőtt beálltam, a szakmai stáb tagjai mondták, hogy higgadt legyek, ugyanakkor a kapu előtt éles, bátran egy-egyezzek, használjam ki a gyorsaságomat – mondta Monori Norbert. – És persze a csere előtt Sipos Norbert másodedzővel mégegyszer átvettük a különböző taktikai variációkat. Nem izgultam, sokkal inkább nagyon vártam arra, hogy lehetőséget kapjak, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Nagyon élveztem a meccs minden pillanatát, olyan szempontból szerencsém volt, hogy már egy fáradt védelemmel vettem fel a harcot. Őszintén szólva kíváncsi is voltam, milyen egy NB II-es meccs belülről, nos, teljesen más, mint amilyeneken én korábban alsóbb osztályban szerepeltem. Néha kapkodtam, emiatt rossz döntéseket hoztam, de úgy érzem elsőre jó volt. Hát ha még gólt is lőttem volna! Nem sokon, csak néhány centin múlott. Az ominózus akciónál Bosnjak remekül ívelte elém a labdát, egyből ellőttem, de a kapus lábbal védeni tudott. Ha pár centivel odébb megy, gól. Szóval sokat kell még tennem ahhoz, hogy még több játéklehetőséget kapjak, de hiszem, hogy jó úton járok.

Mivel Monori legutóbb a megyei I. osztályban futballozott, nem lehetett egyszerű felvennie az edzések ritmusát.

- Zsámbékon heti három edzés volt, a Haladásnál kilenc-tíz és ugye akkor még a tréningek intenzitásáról nem is beszéltem – jelezte a támadó. – De persze mindenben nagyon nagy a különbség. Nem csoda, hogy a felkészülés során elszakadt a combhajlító-izmom. Szerencsére ez nem befolyásolta a szerződtetésemet, hiszen miután visszatértem, sikerült olyan teljesítményt nyújtanom az edzéseken, amellyel kiérdemeltem, hogy szerződtessen a klub.

                                                           Monori Norbert két évre írt alá a Haladáshoz

Bár a pályáról még nem, a lelátóról már megtapasztalhatta, milyen érzés, amikor a Hali-tábor szurkol. Függetlenül attól, hogy a védettségi igazolvány hiánya miatt – nem csak Szombathelyen – a korábbinál kevesebben látogatnak ki a Rohonci útra. Az ETO ellen 1800-an voltak.

– A legtöbb szurkoló, amennyi előtt pályafutásom során futballoztam, 600 volt - jelezte Monori. - A legutóbbi bajnokságban az utolsó fordulóban a Sárisápot fogadtuk és nekünk a döntetlen is elég volt a feljutáshoz – 600-an jöttek ki szurkolni. Végül 4-0-ra nyertünk és megnyertük a bajnokságot. Szóval amikor a Győr ellen felültem a lelátóra és rázendített a tábor, nem jutottam szóhoz. Elképesztő volt a hangulat. Alig várom már, hogy a pályáról hallgathassam a buzdításukat és megmutassam nekik is, mire vagyok képes. Egyébként jól érzem magam Szombathelyen, a csapattársak nyitottak, barátságosak, jól kijövök velük. Mindenesetre gólokkal, gólpasszokkal még jobban el tudnám fogadtatni magam.

Szerdán a Békéscsaba látogat a Haladás Sportkomplexumba.

- Papíron ugyan mi vagyunk az esélyesek, de ebből sohasem szabad kiindulni – jelezte a legutóbbi Komárom-Esztergom megyei bajnokság gólkirálya. – Minden meccs nagyon nehéz, ez is az lesz. Nagyon oda kell tennünk magunkat és akkor mienk lesz a három pont. Ehhez jómagam is hozzá szeretném tenni a magam részét – góllal, gólpasszal.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40
Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink