Szombathelyi Haladás


Győzelemre fel!


2021.08.28. 20:10
Pum András

A Merkantil Bank Liga NB II. 6. fordulójában vasárnap 19 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Szeged Csanád-Grosics Akadémiát fogadja.

A Németh Szabolcs vezette szombathelyi együttes öt fordulót követően veretlen a bajnokságban, ezt a Haladáson kívül a húszcsapatos NB II-ből már csak öt gárda mondhatja el magáról. A vasiak kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban – idegenben még egyet sem – kilenc ponttal a hetedik helyen állnak. A Haladás Sportkomplexumban eddig két meccset vívtak a zöld-fehérek: az ETO (1-1) és a Békéscsaba (3-1) ellen. Legutóbb a III. kerületi TVE otthonában 0-0-ra végzett a szombathelyi együttes.

Ami a Szegedet illeti, az alföldi csapat két győzelemmel – Békéscsaba idegenben 1-0, III. kerületi TVE otthon 3-0 – kezdte a bajnokságot. A jó rajtot nem követte hasonlóan jó folytatás, Budafokon 1-1-re végzett a szegedi csapat, Dorog ellen Tatabányán 1-0-ra kikapott, múlt vasárnap pedig odahaza 1-1-rgyet játszott a Tiszakécskével. A korábban az FTC-ben is futballozó szegedi edző, Dragan Vukmir együttese egy hellyel és egy ponttal áll a Haladás mögött: 8. ponttal nyolcadikok a kék-feketék. Az alfölideknél három korábbi Haladás-futballistát – Mohl Dávidot, Simon Ádámot, Gajdos Zsoltot – találunk. A Szeged másodedzője pedig az egykori Hali-gólvágó, Andorka Péter.

Mindenesetre az előjelek kedvezőek a Hali számára: Vitos György, szegedi sportújságíró kimutatása szerint a vasárnapi lesz a 66. Haladás-Szeged bajnoki összecsapás, és a Tisza-parti gárda immáron 59 éve (!) képtelen legyőzni a zöld-fehéreket Szombathelyen, az utóbbi másfél évtizedben pedig egyáltalán nem kapott ki - a Tisza-partján sem - a Haladás a Szeged ellen.

– Masszív, jó csapat a Szeged, több jó játékosa van – ismét elmondhatjuk, hogy nehéz meccs vár ránk – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – Az elmúlt évek – és az idei bajnokság – tapasztalata alapján egyik csapat sem biztosra a másik ellen, minden egyes pontért, minden egyes győzelemért meg kell dolgozni. De mi úgy készülünk – és nem is lehet más célunk – mint a három pont megszerzése. A csapat egyre jobban próbálja elsajátítani, amit a szakmai stáb kér tőle – hiszem, hogy eredményesek leszünk.

A mieink sok helyzetet kialakítottak a bajnokságban, de sokat ki is hagytak.
– Fontos, hogy türelmesek legyünk a kapu előtt, felesleges stresszelni, hiszen akkor csak hibázik az ember – jelezte a tréner. – A helyzetek jönnek majd, nyugodtnak, higgadtnak kell maradni, nagyon fontos a koncentráció. A csapattól pedig azt is várom, hogy az eddig látott, jó értelemben vett agresszív futballt mutassa vasárnap is. A mérkőzés után két hét szünet jön a bajnokságban, egy győzelemmel a hátunk mögött könnyebben, jó hangulatnak telne a munka. Délczeg, Hegedűs sérült, Guzmics és Tóth Máté játékengedélye továbbra sem jött meg.

!A stadion pénztárai 16 órakor nyitnak, jegyvásárláshoz 18 év felett védettségi igazolvány és személyi igazolvány bemutatása szükséges. Tizennyolc alattiak – életkoruk igazolása után – védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek a stadionba!

A forduló további programja. Vasárnap, 15.00: DVTK–Pécs. 17.30: Soroksár–Nyíregyháza, Budaörs–Békéscsaba, Szentlőrinc–III. kerületi TVE. 19.00: Siófok–Budafok, Vasas–Kecskemét, Ajka–Győr, Tiszakécske–Dorog.

A Csákvár–Szolnok mérkőzést október 20-ra halasztották. 

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Haladás-Kazincbarcika bajnokit

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadja. Élőben közvetítjük a találkozót.
1 0 0 2024.05.05. 10:00
Megtekintés
Fordulatos meccsen nyert a Haldás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.
0 0 0 2024.05.04. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink