Szombathelyi Haladás


Három pont, első hely!


2021.09.15. 21:00
haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában gyűjtötte be a kötelező győzelmet a Tiszekécske ellen.

Szombathelyi Haladás–Tiszakécskei LC 1-0 (1-0). Szombathely, Haladás sportkomplexum, 2208 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Barna.

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Csilus (Doktorics, 82.), Holdampf, Kiss B. (Délczeg, 82.), Szekér – Tóth-Gábor (Horváth R., 61.), Tóth Milán (Monori, 68.). Edző: Németh Szabolcs.

Tiszakécske: Holczer – Oláh, Kiprich D., Farkas, Uzoma – Gyurján B. (Galacs, 78.), Pongrácz (Simon M., 72.), Kovács B., Erdei (Albert, 63.) – Végső (Pál, 63.), Szalay (Kalmár, 63.). Edző:Visinka Ede.

Gólszerző: Tóth Milán (24.).

Sárga lap: Szekér (18.), Horváth R. (92.), ill. Farkas (40.), Uzoma (43.), Simon M. (74.), Kovács B. (79.).

Kiállítva: Simon M (93.)

2. perc: Tóth Milán került helyzetbe, ám a balról, éles szögből, 11 méterről elengedett, jobb alsó sarokba tartó löketét Holczer védte.
21. perc: Kiss Bence ívelt a bal oldalon felfutó Tóth Milán elé, a támadó 10 méterről, kapásból tüzelt – a jól helyezkedő Holczer kapusba.
23. perc: Egy jobbról elvégzett szabadrúgás után Farkas közelről fejelt kapura – a hazaiak szerencséjére éppen középre, Rózsa kezébe.
24. perc: Tóth-Gábor tört be jobbról a vendégek 16-osán belülre, erőszakos volt, a védője elcsúszott, okosan visszapasszolt középre, ott üresen érkezett Tóth Milán, aki tíz méterről a kapu közepébe bombázott (1-0).
62. perc: Egy lecsorgó labdát megszerezve a frissen pályára lépő Horváth játszotta tisztára magát, jobbról tüzelt, centikkel a jobb kaufa mellé.
75. perc: Egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után a hosszú oldalon belépő Németh Milán csúsztatott közelről a jobb alsó sarok mellé.
84. perc: Kalacs kissé jobbról, 18 méterről elengedett bombája zúgott el centikkel a jobb felső sarok mellett.
86. perc: Egy remek hazai ellentámadás végén Délczeg adott parádés passzt Monorinak, aki 16 méterről a bal kapufa mellé emelt.

A Haladás aktívan kezdett, próbálta magához ragadni az irányítást. A vendég megszállta saját ellenfelét, szervezetten védekezett. Aztán a percek múlásával ellaposodott a meccs, mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk nem forogtak veszélyben. A félidő második felében ismét rákapcsolt a Haladás, jöttek is a helyzetek – és a megérdemelt gól. A folytatásban a Haladás a második gólért küzdött, de a Tiszakécske is feljebb tolta a sorait, igyekezett pontrúgásokat kiharcolni. Végül szünetig nem változott az eredmény.

Fordulás után nyíltabb játékra váltott a vendég – így több lehetőség is adódott a hazai támadók előtt, de az utolsó passzok, lövések nem sikerültek. Átvette az irányítást a vendég, mezőnyfölényt harcolt ki. Komoly helyzetet azonban nem tudott kialakítani, jól védekezett a házigazda – és volt veszély a kontrákban is. Ám voltak pillanatai a mérkőzésnek amikor úgy tűnt, hogy nagyon magára húzza ellenfelét a Haladás. Kezdett keményedni a csata, sok szabadrúgás tördelte a játékot. De fogytak a percek, és a Haladás egyre közelebb került egy kapott gól nélkül lehozott győzelemhez. Az utolsó pillanatig izgalmasan alakult a találkozó, de több gól nem született.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink