Szombathelyi Haladás


Dabasi kupacsata


2021.09.17. 12:50
PA

A Mol Magyar Kupa 3. fordulójában szombaton 14.30-as kezdéssel a Szombathelyi Haladás az NB III-as FC Dabas vendége lesz

A legjobb 32 közé jutás a tét a Mol Magyar Kupában, az NB II. első helyén álló Szombathelyi Haladás szombat kora délután az NB III. Közép-csoportjának 9. helyén tanyázó, 1950-ben alapított FC Dabast kell legyőznie a továbbjutásért. A korábbi debreceni középpályás, Bücs Zsolt irányította Pest megyeiek keretében néhány ismerős nevet is találunk. A kapus Hermány Bence, a védő Forgács András és a középpályás Lévai Norbert rendelkezik NB I-s rutinnal is. A piros-fehérek hét fordulót követően három győzelemmel két-két döntetlennel és vereséggel, 17-10-es gólkülönbséggel, 11 ponttal a kilencedik helyen állnak a húsz csapatot számláló Közép-csoportban. Legutóbb hazai pályán 1-1-re végeztek a Dunaújvárossal. A gárda legeredményesebb játékosa jelenleg a négygólos Busa Bence.

Ami a Haladást illeti, a vasiak vezetik az NB II-es bajnokságot, nyolc meccsükből ötöt megnyertek, háromszor döntetlent játszottak és veretlenek. A kupameccs esélyese a Haladás, de egy ilyen sorozat az úgynevezett kiscsapatok számára mindig egy kiugrási lehetőség. A továbbjutás egy meccsen dől el, döntetlennél hosszabbítás, majd – ha szükséges – tizenegyesek következnek.

– Az alsóbb osztályú csapatok számára pluszmotivációt jelent a Magyar Kupa-szereplés – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – Biztos vagyok abban, hogy a dabasiak ellenünk meg akarják mutatni mire képesek, hiszen egy jó csapat érkezik hozzájuk. Bücs Zsolt együtteseire mindig is jellemző volt, hogy megpróbáltak futballozni, emellett a Dabas egy szervezett gárda. A kupában két célunk van, egyrészt szeretnénk a lehető legtovább jutni – persze ehhez azért szerencsés sorsolásra is szükség van – másrészt szeretnék minél több játékosnak lehetőséget adni. Ezek a futballisták a hét minden napján keményen dolgoznak azért, hogy a Haladás sikeres legyen, megérdemlik a bizalmat. Másrészt nem véletlenül kapnak lehetőséget, hiszen vannak olyan jó futballisták, hogy megnyerjék a meccset.

Az M4 Sport szombaton a Vác (NB NB III.)–ZTE  (NB I.) (15.00) és az SC Sopron (NB III.)–Mol Fehérvár (NB I.) (18.00) mérkőzéseket közvetíti, míg vasárnap a Hatvan (megyei I. osztály)–Ferencvárosi TC (NB I.) (15.00) és a Nyíregyháza (NB II.)–Budapest Honvéd (NB I.) (18.00) összecsapásokat tűzi képernyőre.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink