Szombathelyi Haladás


Győztes gólt szerzett Szijjártó Ármin!


2021.10.20. 20:10
PA

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a magyar U18-as válogatott 2-1-re nyert Svájc ellen. A győztes gólt Szijjártó Ármin szerezte.

Magyarország-Svájc 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, U18-as felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál Á.

Magyarország: Simon B. – Kaján, Jakobosvili, Lénárt - Sipos, Fábián, Tuboly (Kocsis, 46.), Jurek (Dénes, 61.), Krajcsovics (Szijjártó, 62.) – Gruber (Rácz, 67.), Bakti (Keresztes, 46.). Szövetségi edző: Oross Márton.

Svájc: Steiner (Atangana, 46.) – Kurzidim, Nyakossi (Shala, 46., Berisha 68.), Meyer, Beeli (Luwawa, 46.) – Kacuri, Ndema (Rangin, 63.), Hajoubi (Avdullah, 46.), Rissi – Fernades, Sartoretti (Patricio, 63.). Szövetségi edző: Francesco Gabriele.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, a 6. percben Gruber került ziccerbe, hét méterről leadott lövését bravúrral tolta szögletre Steiner. A magyarok voltak veszélyesebbek, a 11. percben egy kipattanó labdát Tuboly 18 méterről kapásból alig lőtt fölé. A 19. percben Krajcsovics ugrott ki, amikor a tizenhatoson belül Kacuri hátulról lerántotta – tizenegyes. A büntetőt Gruber laposan a bal sarok felé lőtte, Steiner gyors vetődéssel hárított. Mindkét csapat nyíltsisakkal futballozott, változatos volt a játék. Aztán fokozatosan fölénybe kerültek a vendégek, a 33. percben Sartoretti nyolc méterről kevéssel lőtt a jobb sarok mellé. A 40. percben látványos góllal szerzett vezetést a magyar válogatott. Krajcsovics balról, a tizenhatos és az oldalvonal közötti részről a kétségbeesetten hátráló Steiner felett a hosszú, bal sarokba ívelt (1-0).

Szünet után az 55. percben egyenlítettek a svájciak: Rissi jobbról, 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1-1). A 62. percben csereként pályára lépett a Haladás támadója, Szijjártó Ármin is. A 65. percben Patricio került nagy helyzetbe, de rosszul találta el a labdát, a jobb sarok mellé lőtt. A 70. percben Kocsis adott be jobbról, az öt és felessel egyvonalból, az érkező Szijjártó hat méterről a kapu közepébe lőtt (2-1). A folytatásban a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, a magyarok védekeztek – sikerrel. Jó iramú mérkőzésen a magyar válogatott megérdemelten nyert.

- Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. A játék képével az első félidőben jobban elégedett voltam, mint a másodikban - nyilatkozta honlapunknak az egykori kiváló Haladás-csatár, az U18-as válogatott szövetségi edzője, Oross Márton. - Mindig a pozitívumot keressük, eddig elmaradtak a sikerek, most megvan a győzelem. Nagyon jól védekeztünk, mindig volt valaki, aki odaért, amikor kellett. No és egy góllal többet rúgtunk ellenfelünknél. Nagyon kellett ez a siker a játékosoknak, a stábnak, hogy tényleg egy jó útra tudjunk lépni, hogy higgyjünk egymásban. 

Oross Márton elégedett volt Szijjártó teljesítményével

- Szijjártó Ármin győztes gólt szerzett - ez nagy dolog. Elégedett vagy a játékával?

- Az Ármintól úgymond anno elvettünk egy kis időt, mert azt kértük, hogy a térdsérülése után a térdét még rehabilitálják. Emiatt sokat kihagyott, de kapott egy új lehetőséget. Örülök, hogy vissza tudott térni, örülök, hogy egyre jobb formában van, folyamatosan figyeljük a bajnokikon. Remélem, hogy nemsokára ugyanebben a stadionban a felnőttmeccsen rúg majd gólt, nagyon örülök, hogy ő volt az, aki most a győztes gólt szerezte. És annak is örülök, hogy a korábbi szombathelyi játékos, Simon a végén nagy ziccert védett.

 

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink