Szombathelyi Haladás


Közös segítség a gyermekeknek


2021.12.16. 11:30
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás jótékonysági akcióhoz csatlakozott, a Rum- Kastély EGYMI gyermekeit támogattuk.

Egy korábbi facebook-poszt volt a Haladás Ajándékbolt oldalán, melyben egy lelkes támogató – Mészáros Zoltán - még a nyár folyamán megkereste Varga Ritát az ajándékbolt üzletvezetőjét, hogy a segítségét kérje: egy általa nyert futball labdát írattasson alá a Szombathelyi Haladás csapatával. A labdát a futballisták dedikálták, majd licitre bocsájtották. Zoli kérése volt, hogy a befolyt összeget a Rum- Kastély EGYMI gyermekei részére szeretné eljuttatni.

                                                                                     Mészáros Zoltán

Az intézmény működése a régi időkre nyúlik vissza, 2010 őszén Domjánné Éder Marietta vette át az irányítását. Az intézményben működik, óvoda, iskola, készségfejlesztő speciális szakiskola. A gyermekek értelmileg akadályozott, vagy autista, vagy olyan súlyosan, halmozottan fogyatékosok, akiknek a mindennapos dolgok elvégzése is komoly kihívást jelent.

A labdára a legnagyobb licit (egy jelentős összeg) Szakály Dániel vállalkozótól érkezett, aki elmondta: kisfia szobájában tervezi elhelyezni a dedikált labdát, melyen reményei szerint a 2021/22- es szezon NB I-be feljutó csapatának aláírásai szerepelnek. A Haladás és a labdarúgás szeretetének, és az önzetlen segítségnyújtás szellemében neveli gyermekét. A labda átadására az idő és a koronavírus járvány miatt a csapat hivatalos ajándékboltjában került sor. A fentiek után természetesen megtörtént a kapcsolatfelvétel az intézmény vezetőjével, Mariettával, hiszen a Haladás Ajándékbolt már korábban is szervezett játékgyűjtést a gyerekeknek, így nem ismeretlenként érkeztünk.

                                                              Mészáros Zoltán és Szakály Dániel

Klubunk ügyvezető igazgatója Séllei Árpád pedig közben jelezte, hogy a Szombathelyi Haladás is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz, a csapatból és klubtól is mindenki hozzátett a licit értékéhez és így egy jóval nagyobb, jelentős összeget tudott hétfőn személyesen elvinni Németh Szabolcs vezetőedző és Németh Milán csapatkapitány a Rum melletti intézménybe. A pénzzel szeretnék segíteni a gyermekek életminőségét, programjainak a szervezését és segíteni a dolgozók munkáját is.

                                     Németh Milán, Domjánné Éder Marietta és Németh Szabolcs

Domjánné Éder Marietta igazgatónő és helyettese dr. Ihász-Kozmor Barbara pedig meghívták a jószándékú segítőiket egy kötetlen beszélgetésre, és ha a járványhelyzet valamint a bajnokság menetrendje is engedi, tavasszal a csapat meglátogatja a gyerekeket.

További hírek

Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30
Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink