Szombathelyi Haladás


Helytálltunk az Eszék ellen


2022.01.20. 17:00
haladas.hu

Felkészülési-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a horvát NK Osijek együttesétől.

NK Osijek–Szombathelyi Haladás 3-1 (2-0). Porec, felkészülési-mérkőzés, vezette: Dizderovic.
Haladás: Verpecz – Kállai (Kiss B., 33.), Guzmics, Németh M., Bosnjak – Tóth M. (Doncsecz, 70.), Holdampf, Csilus, Doktorics (Tarján, 82.) – Lencse (Szijjártó, 82.), Tóth-Gábor (Antal, 60.). Edző: Németh Szabolcs.

Második horvátországi felkészülési-mérkőzésén a Haladás a horvát első osztály harmadik helyén álló NK Osijek ellen lépett pályára. Az eszékiek ellen vívták a vasiak stadionavatójukat, 2017 novemberében 3-1-re nyertek. További érdekesség, hogy a Haladásban Guzmics Richárd, az NK Osijekben pedig Kleinheisler László a magyar válogatott tagjaként egyaránt tevékeny részese volt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságnak, és az azt megelőző selejtezősorozatnak.
A Haladás kezdte jobban a mérkőzést, a szombathelyiek több lendületes támadást is vezettek. Aztán kiegyenlítődött a játék, a vasiak teljesen egyenrangú ellenfelei voltak az első osztályú eszékieknek. Egyik csapat sem tudott fölényt kiharcolni és a kapuk sem forogtak veszélyben. Egészen a 22. percig, amikor Fucak 13 méterről alig lőtt a bal sarok mellé, majd Kleinheisler emelt egy szabadrúgást a léc fölé. A 28. percben Grzan egy jobb oldalról visszagurított labdáját Topcagic hat méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). A 40. percben Lencse 18 méteres szabadrúgását védte Malenica.  Az első félidő hosszabbításában a kapu mögött békésen legelésző lovak is csak nézték, ahogy Mikolcic 18 méteres, kissé jobbról elvégzett szabadrúgása a bal sarokba vágódott (2-0).

                                                                        Németh Milán szerezte a mieink találatát

Szünet után egy kemény eszéki belépő után ugrottak össze a két csapat játékosai, de fél perc múlva már a legnagyobb egyetértésében ölelgették egymást a felek. Az 54. percben Fucak kapott labdát a jobb szélen, majd ballal, 12 méterről a hosszú, jobb sarokba ívelt (3-0). Egy perc múlva Kleinheisler kapáslövése kerülte el a bal sarkot. Az 59. percben Holdampf, majd Lencse lövése is kijött egy védőről, majd Németh Milán 12 méterről a kapu közepébe bombázott (3-1). A vasiak vérszemet kaptak a szépítő góltól és átvették az irányítást – több veszélyes támadást is vezettek, de újabb gólt nem sikerült lőniük.

A Haladás remekül helytállt a horvát első osztály egyik élcsapata ellen.
 

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30
Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink