Szombathelyi Haladás


Artner Dávid debütált az U18-as válogatottban


2022.03.01. 19:20
PA

A Gergia elleni válogatott mérkőzésen a Szombathelyi Haladás játékosa, Artner Dávid a kezdőben kapott helyet és felső kapufát lőtt. Kezdő volt az Illés Akadémia fiatalja, Kállai Zalán is.

Férfi U18-as válogatottunk kedden Balmazújvárosban játszott felkészülési mérkőzést Georgia válogatottja ellen. A mieink végig mezőnyfölényben futballoztak, a végén mégis a vendégek örülhettek győzelemnek.

Férfi U18-as válogatottunk győzelmekkel zárta a 2021-es évet (a svájciak elleni siker után kétszer is legyőzte a montenegróiakat), míg az első 2022-es nemzetközi mérkőzésen Georgia korosztályos csapata volt az ellenfelünk Balmazújvárosban. Először lépett pályára az U18-as válogatottban a Szombathelyi Haladás játékosa, Artner Dávid. Kezdő volt az Illés Akadémia fiatalja, Kállai Zalán is.

A magyar válogatott a mérkőzés elejétől kezdve mezőnyfölényben játszott, de nem találtuk a harcosan, szervezetten játszó ellenfél gyenge pontjait, így nem tudtuk zavarba hozni az elsősorban kontrákra berendezkedő vendégek védelmét. Az első két lövési kísérlet a georgiai válogatott előtt adódott, míg magyar részről a félidő közepén Artner Dávid átlövése után a kapufáról vágódott ki a labda.

A második félidő magyar lehetőségekkel kezdődött, de ezekből nem született gól, majd a 61. percben a vendégek büntetőhöz jutottak, amit Begrationi értékesített (0-1). A folytatásban is volt két-három nagy helyzetünk, valamint mi is elvégezhettünk egy tizenegyest, de Kiss Norbert lövését védte az ellenfél kapusa. A hajrában sem sikerült újítani, így maradt a 0-1, két nap múlva a debreceni Nagyerdei Stadionban vághatunk vissza a vereségért.

                                                 Kállai Zalán (8) és Artner Dávid (20) is kezdő volt

– Nagyon jó iramú meccset játszottunk, egy roppant harcosan, keményen futballozó rivális ellen. Az ellenfél nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre, ezért kevés helyzetünk volt az első félidőben. A fordulás után büntetőből hátrányba kerültünk, ezt követően a grúzok még inkább visszaálltak a kapujuk elé. Ezzel együtt is szerezhettünk volna gólt, de ezúttal büntetőből sem tudtunk eredményesek lenni. Sok tanulsága van a mérkőzésnek, és bízom abban, hogy ezeket felhasználva a csütörtöki visszavágón már sikerül jó eredményt elérnünk – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Magyarország-Georgia 0-1 (0-0).
Magyarország: Simon Barnabás - Kiss Norbert, Yaakobishvili Antal, Kállai Zalán, Rácz Balázs, Jurek Gábor, Nagy Zoltán, Fábián Bence, Artner Dávid, Deákovits Richárd, Illés Bálint.
Georgia: Beruashvili - Gognadze, Pirtakhia, Morchiladze, Khaburdzania, Bartia, Bagrationi, Gurtskaia, Tsulukidze, Latsabidze, Gotsiridze.

Forrás és fotók: mlsz.hu

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30
Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink