Szombathelyi Haladás


A kupadöntő a tét!


2022.03.28. 20:00
haladas.hu

A Haladás-Viktória FC női NB I.-es labdarúgócsapata szerdán 17 órai kezdettel a Simple Női Kupa elődöntőjében a Soroksárt fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Az utóbbi idők egyik legfontosabb mérkőzése vár szerdán, 17 órától a Haladás-Viktória FC női labdarúgó-csapatára. Szombathely legeredményesebb, legpatinásabb női sportcsapata a Haladás Sportkomplexumban a Soroksár SC gárdáját fogadja. A tét, a Simple Női Kupa – azaz, az országos női kupasorozat – döntőjébe jutás.
A hamarosan 30. születésnapját ünneplő – 1993-ban alapított – Viktória FC a jelenlegi hazai elit legrégebb óta működő és egyik legeredményesebb klubja. A Budapesten kívüli csapatok közül kizárólag a szombathelyi lányok tudtak bajnoki címet nyerni (2004, 2009) és háromszor (2008, 2009, 2011) a Női Magyar Kupa serlegét is Vas megyébe hozták. Egy évvel később sikerült még ismét kupadöntőbe jutni, de a legutóbbi tíz év – elsősorban a finanszírozási nehézségek miatt – nem hozott olyan sikereket, mint az új évezred parádés első (bő) évtizede.
A Simple Női Kupa 2021–2022-es kiírása viszont esélyt kínál női labdarúgóinknak arra, hogy mutassák, visszatértek a sikerek felé vezető útra. A legutóbbi másfél év koncentrált szakmai munkája, a 2004-es bajnokcsapat fiataljaihoz hasonlóan tehetséges új generáció beépítése jó úton halad, reményt ad arra, hogy a Haladás-Viktória, a szombathelyi női labdarúgás visszatérjen a legeslegszűkebb hazai elitbe.

Az odavezető úton az ajtót a Soroksár SC elleni, szerdai elődöntőben kell kinyitni. Csapatunk veretlen még a 2022-es évben, sőt, a kupa előző fordulójában, bátran mondhatjuk, remekelve győzte le a Diósgyőri VTK-t. 
Most magasabban van a léc, és ahhoz, hogy sikerüljön ezt az akadályt is átvinni, szükség lesz szurkolóink, szimpatizánsaink támogatására. Legyünk szerdán minél többen a stadionban! Segítsük együtt a lányokat!

A mérkőzésre a belépés ingyenes, szurkolóink a sajtólelátón foglalhatnak helyet.

Hajrá Haladás! Hajrá Viktória!
 

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink