Szombathelyi Haladás


Lafnitz után, Budaörs előtt


2022.03.29. 14:00
PA

A Szombathelyi Haladás 17 esztendős korosztályos válogatott csatára, Szijjártó Ármin felszabadult játékot vár a budaörsi bajnokin.

Mint arról korábban beszámoltunk, csapatunk felkészülési-mérkőzésen a Haladás Sportkomplexumban Monori Norbert és Szijjártó Ármin góljával 2-1-re legyőzte az osztrák másodosztályú Lafnitz együttesét. Noha nem tétmérkőzést, hanem "csak" edzőmérkőzést vívtak a felek, ne feledjük: az osztrák gárda a 16 csapatos másodosztály hatodik helyén tanyázik, azaz egyáltalán nem képviselt gyenge játékerőt - sőt. A győztes gólunkat a mérkőzést végigjátszó Szijjártó Ármin jegyezte a 90. percben. 

- A mérkőzés előtt Németh Szabolcs elsősorban felszabadult játékot várt tőlünk, azt, hogy bátran futballozzunk, merjünk játszani - mondta Szijjártó. - Szerencsére így is történt, nem is voltunk görcsösek. Mindkét csapat komolyan vette a meccset, úgy vélem, kifejezetten jó gárda ellen játszottunk. Technikás, jó futballt játszottak az osztrákok, de mi mindenképpen nyerni akartunk - hazai pályán régen éreztük a győzelem ízét. Még akkor is fontos volt, hogy nyerjünk, ha ez edzőmeccs és nem bajnoki volt. Úgy érzem felvettük a kesztyűt, jól ment a játék - én is jól éreztem magam a pályán. Hajtós kis meccs volt, nem volt megállás, mindkét együttes odatette magát. A gólom? Ki kell emelnem Németh Milánt, aki hatalmasat futott, végigvezette a labdát a félpályán. Lencse Lacival ketten is beindultunk, Laci szólt, hogy hagyjam neki, előnyösebb pozícióban van. Így is történt, aztán Laci nagyon önzetlelnül lepasszolta nekem a labdát és már csak a kapuba kellett továbbítanom. Gólt lőni mindig jó érzés, úgyhogy nagyon örültem, hogy betaláltam, ráadásul nyertünk is. Hiszem, hogy a folytatásban én és a csapat is ebből erőt merít majd. 

                                                          Szijjártó Ármin jól játszott, győztes gólt szerzett

- Vasárnap már tétmeccs vár a csapatra - 16 órakor Budaörsön lépünk pályára. Mire számítasz?

- Budaörsön is a Lafnitz ellen mutatott felszabadult játékkal kell előrukkolnunk, mindenképpen nyerni akarunk, meg akarjuk mutatni, hogy több van bennünk annál, mint amit tavasszal nyújtottunk.

 

 

 

 

 

 

szerintem megpróbé csapat vége felszabadutan játszani, mindenképpen ynetni akasrunk meg akarjuk muatbjk remélni sikerülni s fog végre. 

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink