Szombathelyi Haladás


Döntetlen Felcsúton - jöhet az MTK elleni bronzcsata!


2022.05.22. 10:00
PA

A Simple Liga női labdarúgó NB I. alapszakaszának utolsó, 21. fordulójában a Haladás-Viktória 1-1-re végzett a Puskás Akadémia otthonában.

Puskás Akadémia–Haladás-Viktória FC 1-1 (1-1). Felcsút, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalmár.

Puskás Akadémia: Pongrácz – Bokor, Harmat, Tatiely, Szemán-Tóth – Diószegi (Tamók, 71.), Kovács E., Kovács A., Sinka – Mayer, Tuza (Palakovics, 61.). Edző: Halászi Kinga.

Haladás-Viktória: Bíró – Horti, Balogh, Gődér, Novák (Feketevízi, 67.), Kovács V. – Koprena (Csáki, 84.), Urbán, Sweatman (Szil, 46.) – Nagy V., Vladulescu (Kováts, 93.). Edző: Székely Tibor.

Két visszatérője is volt a szombathelyi együttesnek. A novemberben operált Horti Bogi csereként ugyan korábban már pályára lépett, de műtétje óra Felcsúton volt először a kezdőcsapat tagja. És helyet kapott a kezdőben Ana-Maria Vladulescu is, a román válogatott csatár még az április 27-i, ETO ellen 1-0-ra elveszített fővárosi Magyar Kupa-döntőben szenvedett combsérülést – nem egészen egy hónap után ismét játékra jelentkezett. A mérkőzés tétje igazából annyi volt, hogy az újonc Puskás Akadémia az ötödik vagy a hatodik helyen zárja-e a bajnokságot. Mivel a meccskezdésre eldőlt, hogy a DVTK 2-1-re kikapott az FTC otthonában, így a felcsútiak esetleges győzelmükkel megelőzhették a miskolciakat. A Haladás-Viktória számára olyan szempontból nem volt jelentősége az eredménynek, hogy a vasiak mindenképpen a negyedik helyen végeztek – és várhatják a bronzmeccset.

A Pancho Aréna centerpályáján, meleg, párás időben rendezett mérkőzést a szombathelyiek kezdték jobban – hamar vezetést szereztek. Nagy Vanessza tört be lendületesen a jobb oldalon, majd 14 méterről szép gólt lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). Változatos, jó iramú volt a mérkőzés, mindkét oldalon kisebb lehetőségek adódtak. A vasiak futballoztak enyhe mezőnyfölényben, többször is eljutottak a hazai kapu elé, ám az utolsó passzokat rendre elrontották. A 27. percben egyenlítettek a hazaiak. Egy balról leadott lövés a felső kapufáról vágódott ki, az érkező Kovács Eszter pedig közelről a hálóba lőtt (1-1). Szünet után is folytatódott a jó iramú meccs, a vasiak is keményen odatették magukat, egyáltalán nem úgy futballoztak, mint akik számára már tét nélküli a meccs. Vladulescu szerezhetett volna gólt, a kapus és a védő mellett is elhúzta már a labdát – közben buktatták – de a kapuba tartó labdát az egyik visszaérkező hazai játékos kivágta. A másik oldalon egy 25 méteres bomba csattant a felső lécen. Összességében a jó iramú, színvonalas meccsen igazságos eredmény született, egy jó csapat ellen jó meccset játszott a szombathelyi együttes. Örömteli, hogy az U17-es gárdában futballozó, 15 éves Csáki Eszter személyében újabb fiatal debütált a felnőttcsapatban.

Székely Tibor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, rúgtunk egy szép gólt is. Mindkét oldalon voltak helyzetek, mindkét csapat szép gólt szerzett, mindkét oldalon akadtak kétes szituációk, mindkét csapat nyerni akart – reális eredmény született. Örülök annak, hogy Csáki Eszter személyében újabb fiatal mutatkozott be az NB I.-ben.

Mivel az MTK–ETO FC Győr mérkőzést Cameron 70. percben szerzett góljával a vendég győri csapat nyerte, így eldőlt, hogy a bajnoki döntőben FTC–ETO, míg a bronzéremért MTK–Haladás-Viktória mérkőzést rendeznek. A párharcok két győzelemig tartanak.

A vasiak először jövő szombaton (május 28.) lépnek pályára az MTK vendégeként, majd szerdán (június 1.) fogadjuk a kék-fehéreket. Ha szükséges, a harmadik meccset azt követő szombaton (június 4.) rendezik az MTK otthonában.

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Haladás-Kazincbarcika bajnokit

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadja. Élőben közvetítjük a találkozót.
1 0 0 2024.05.05. 10:00
Megtekintés
Fordulatos meccsen nyert a Haldás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.
0 0 0 2024.05.04. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink