Szombathelyi Haladás


Halvány tavasz követte a remek őszt


2022.05.30. 12:10
Pum András

Hazai pályán gyengén szerepelt tavasszal a Szombathelyi Haladás, amely a szezon végére ismét elkapta a fonalat és végül a hatodik helyen végzett.

Ha akarjuk, félig tele az a bizonyos pohár, ha akarjuk, félig üres. A Haladás pazar őszt produkált, hat fordulón keresztül vezette is a bajnoki tabellát is, a szurkolók egy része már feljutást vizionált. A tavaszt is remekül, 2-0-s győri győzelemmel kezdte a csapat, aztán – legalábbis hazai pályán – valami nagyon elromlott. A zöld-fehérek a Haladás Sportkomplexumban zsinórban hatszor kikaptak, ráadásul az alsóházban, jobbára a kiesés elöl menekülő csapatok ellen maradtak pont nélkül. Így hiába volt jó tavasszal az idegenbeli mérlegük, a feljutás esélye elszállt. Az utolsó hat fordulóra aztán visszatért az őszi, helyes „ösvényre” Németh Szabolcs csapata, három győzelem és két döntetlen mellett egyszer kapott ki és végül megtartotta hatodik pozícióját.

– A bajnokság előtt három célt tűzött ki a vezetés – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Az első nyolc hely valamelyikét, a klubhoz kötődő játékosok igazolását és, hogy az utánpótlásból minél több fiatalt építsünk a csapatba. Nos, a hatodik helyen végeztünk és több, korábbi Haliban szereplő futballista érkezett. Emellett több fiatal játékos is rendszeresen szerepelt az együttesben – vagy volt a meccseken kerettag –, és fokozatosan beépítettük őket a csapatba. Hogy ennyire bátran nyúltunk a saját nevelésű fiataljainkhoz, kiemelkedő az NB II.-es mezőnyben, nem véletlen, hogy a médiában is pozitív véleményeket kaptunk. A különböző korosztályos válogatottakba is rendszeresen adtunk játékosokat, emellett Mocsi Attila személyében egy immáron NB I.-es játékost is kineveltünk. Ami a szereplésünket illeti, azt mondhatom: a realitásnak megfelelően teljesítettünk. Sajnos a stabil őszt egy hullámzó tavasz követte, hazai pályán nem az elvárásoknak megfelelően játszottunk. De a nehézségek ellenére végül sikerült kilábalnunk a gödörből és az ősszel látott egységes csapatmunkának köszönhetően a tavasz végére kiegyenesedtünk, visszatértünk arra az útra, amelyen ősszel haladtunk.

                                                        Hatodik helyen végzett Németh Szabolcs csapata

- Ha ki kellene emelnem meccseket, akkor tavasszal a legjobban az idegenbeli, szegedi (1-1) és a Diósgyőr (1-0) elleni hazai bajnokink sikerült - folytatta a vezetőedző. - Összességében elmondható, hogy a csapat védekezése kimagasló volt, ezt a jövőben is tartani szeretnénk, viszont a támadójátékot muszáj hatékonyabbá tennünk. És nem utolsósorban ezúton is köszönjük a menedzsmentnek, hogy igyekezett jó körülményeket biztosani a munkánkhoz.

– Ami az átigazolásokat illeti, lesznek érkezők és távozók is, megvannak már a kiszemelt játékosok – jelezte a Haladás trénere. – És vannak olyanok, akiknek lejár a szerződésük, közülük többekkel megállapodott a vezetés – amint hivatalos bejelentenivalónk lesz, rögtön közöljük a szurkolókkal.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30
Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink