Szombathelyi Haladás


„A magyar labdarúgás egyik nagy alakját veszítettük el”


2022.07.10. 18:00
haladas.hu

Mészöly Gézát, csapatunk szakmai vezetőjét is nagyon megrendítette Törőcsik András halála.

A korábbi 45-szörös válogatott futballista, a legendás Törőcsik András szombati halála megrázta a futballtársadalmat. Mészöly Géza, a Szombathelyi Haladás szakmai vezetője is megrendülten mesélt az egykori klasszissal kapcsolatos emlékeiről. 

- Tudtam, hogy nagyon beteg, ennek ellenére is nagyon megrázott a halála – mondta Mészöly Géza. – A szombati felkészülési-mérkőzésünk előtt kezdeményezésemre egyperces néma gyásszünettel emlékeztünk Törőre. Nagyon közel állt hozzám, nagyon jóban voltam vele, nehéz ilyenkor szavakat találni. Gyermekkorom kedvenc futballistája volt. Emlékszem, játszottam is ellene, amikor édesapám irányításával az 1982-es világbajnokságra készült a magyar válogatott, a Vasassal edzőpartnerei voltunk a válogatottnak. Fiatal focistaként nagyon nagy élmény volt testközelből látni, ahogy cselezett, amiket a labdával művelt. Elvitathatatlan volt a tehetsége, a zsenialitása, Lionel Messihez tudnám hasonlítani Törőt. Annyira a vérében voltak a testcselek, az átlépős cselek, olyan ütemben passzolt, hogy a védők nem tudtak rá felkészülni. A magyar labdarúgás egyik nagy alakját veszítettük el.  

                                           Törőcsik András (1955-2022)

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink