Szombathelyi Haladás


Szlovén, szaúd-arábiai és katari ellenfelek


2022.07.11. 17:40
PA

A mieink 24 tagú játékoskerettel utaztak el Ausztriába, ahol három felkészülési-mérkőzést is vívnak.

Hétfőtől vasárnapig az ausztriai Mönichkirchenben készül az bajnokságra a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata. A mieink hétfőn kora délután buszra pattantak és mivel Mönichirchen csak 70 kilométerre fekszik Szombathelytől, késő délután már edzést is vezényelt a játékosoknak a Németh Szabolcs vezette szakmai stáb.

A zöld-fehérek a táborozás során három edzőmérkőzést is vívnak. Kedden 17 órakor Wildonban a szlovén második ligás NK Rogaska, csütörtökön 17.30-kor a bécsi Anker Arénában a szaúd-arábiai első osztályú Al-Ahli, szombaton 15.15-kor pedig Eggendorfban a katari első ligás Al-Sadd ellen lépnek pályára Németh Milánék. Az edzőtáborba 24 futballista (21 mezőnyjátékos és három kapus) utazott, köztük két próbajátékos: a Rapid Wien II. ellen gólt szerző észak-macedón Alban Taipi, valamint a Puskás Akadémiában nevelkedett, jelenleg az NB III.-as Teskándban szereplő 20 esztendős Nagy Richárd.  Ami Taipit illeti, a másodosztályban csak úgy szerepelhet külföldi labdarúgó, ha a klub vállalja, hogy ennek fejében elesik az MLSZ központi támogatásától. Viszont kivételt képez ez alól csapatonként egy, 2003. január 1. után született légiós - Taipi pedig 2003. június 21-én született, tehát megfelel a szövetség "külföldi" szabályainak. Azaz minden "következmény" nélkül szerepelhetne a Haliban a Rapid II. ellen egyébként egy félidő alatt jó benyomást keltő 189 centiméter magas csatár. 

A Haladás Ausztriába utazó játékoskerete: Mursits Roland, Verpecz István, Pálfi Donát - kapusok. Lucas Simut, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Hursán György, Csató Martin, Tarján Patrik, Bosnjak Predrag, Németh Milán, Devecseri Szilárd, Csilus Tamás, Tóth Máté, Rácz Barnabás, Doktorics Áron, Csernik Kornél, Sipos Zoltán, Nagy Richárd, Bartusz Dániel, Horváth Rajmund, Borvető Áron, Lencse László, Alban Taipi - mezőnyjátékosok.

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink