Szombathelyi Haladás


Németh Milán telt ház előtt ünnepelné a feljutást


2022.07.28. 22:00
PA

Nagy érdeklődés övezte a Szombathelyi Haladás rajt előtti szurkolói ankétját.

A Haladás Sportkomplexum közösségi terében, a klubházban csütörtök kora este tartott ankétra Németh Szabolcs vezetőedző, Mészöly Géza szakmai vezető, Séllei Árpád ügyvezető igazgató, Németh Milán csapatkapitány és az új játékosok, köztük a korábban bokatörést szenvedett Vanja Zvekanov látogatott el. Velük szemben szépszámú szurkolósereg volt kíváncsi az új játékosokra és a célokra. 

Az új labdarúgók rövid, de annál szimpatikusabb bemutatkozása után Séllei Árpád vette át a szót. 

Az ügyvezető elmondta, örül neki, hogy olyan helyen találkozunk, ahol otthonra találhatunk a jövőben – shop, üzlet várja, később pedig múzeum várja a szurkolókat. Majd rátért a játékosmozgásra. 

- Ekkora vérátömlesztés az elmúlt 15-20 évben nem volt a Haliban, de az érkezők komoly célokkal érkeztek – szögezte le az ügyvezető. – Nekünk pedig komoly terveink vannak a bajnokságban. 

                                               Sokan voltak kíváncsiak az új játékosokra

- Nem lesz abból probléma, hogy ennyien érkeztek, hiszen különböző szempontok alapján tudatosan lettek kiválasztva a játékosok. Intelligens, jó futballisták érkeztek, akiknek a céljaik egyeznek a klubéval. Tudjuk, hogy lehetnek nehézségeink, de fontos, hogy a csapat és a szurkolótábor egymásra találjon. Az alap a küzdenitudás, de tudjuk, győzni is kell. Elképzelhető, hogy az első meccsen lesz drukk a csapatban, de biztos vagyok bent, hogy nyerünk. A szurkolók nélkül nincs siker -mondta Mészöly Géza. 

- Profi játékosok érkeztek, akik nap mint nap beleálltak keményen a munkába – jelezte Németh Milán csapatkapitány. -  Sok taktikai elemet gyakoroltunk, az edzőmeccsek jól sikerültek. Az első meccs mindig stresszes, de higgadtan le kell hoznunk a Csákvár elleni találkozót, erős a kezdőcsapatunk, erős a kispadunk. Egy szurkoló - aki nem tudott eljönni az ankétra - azt kérdezte tőlem, ki a legjobb játékosunk? Nos, a csapatban van az egységünk, de szerintem Bosnjak Predrag fiatalokat meghazudtoló módon játszik – őt mondanám. Kiemelném még Horváth Rajmundot, aki nagyon sokra viheti, ha így dolgozik, mint mostanában. 

 - Izgatottan várjuk az első meccset, jó csapatok ellen játszottunk a felkészülés során – mondta Németh Szabolcs. – Új csapatot építünk, de nagyon bizakodó vagyok, optimistán várom a bajnokságot és kérem a szurkolókat, hogy minél többen jöjjenek ki és buzdítsák a fiúkat.  

Majd következtek a szurkolók. Sebestyén Péter, a Haladás Öregfiúk vezetője sok sikert és higgadtságot kívánt a csapatnak. Aztán jöttek a kérdések és a válaszok. 

- Ezúttal nem a játékosok eladása volt a cél, hanem, hogy olyan Haladás-kötődésű játékosok (is) érkezzenek. A vezetés – Homlok Zsolt elnök úr irányításával – a korábbihoz képest más felfogásban irányítja a klubot, profizmust és felkészültséget vár el mindenkitől. Látni kell, hogy a riválisok szépen erősítettek, de a Haladás is a feljutásra is esélyes csapatok között lesz. Más szelek fújnak, a legfontosabb a klub, hogy sikeres csapat épüljön és visszajusson arra a helyre, ami megilleti – tudtuk meg Mészöly Gézától. 

                                                        Rácz Barnabás Hollandiából tért haza

- Idén három játékost vásároltak ki szerződéséből – mondta Séllei Árpád. – A többiekkel vagy mi bontottunk vagy közös megegyezéssek távoztak. Most mindenkivel hosszútávú szerződést kötöttünk és nem kell attól félni, hogy jövő nyáron azért kell értékesíteni játékosokat, hogy legyen pénz. Nem, a tulajdonosi háttér most nagyon stabil, ilyen veszély nem fenyeget.  

Hogyhogy a nyáron nem kerültek fel az Illés Akadémiáról játékosok? 

- Ezúttal nincsenek olyan játékosok az Illés Akadémián, akik feljöhetnének az első csapathoz – mondta Mészöly Géza. – Várjuk, hogy a jövőben minél több tehetség érkezzen.  

Milyen játékrendszerben játszunk? 

- Fontos, hogy legyen saját stílusunk, hazai pályán mindenki ellen bátor támadójátékot várok el – mondta Németh Szabolcs. – Idegenben persze olykor alkalmazkodni kell ellenfelünk erősségéhez. 

- Örülnék, ha minél többen kijönnének a vasárnapi bajnokira. Ha jó eredményt érünk el, akkor minden meccsre még többen jönnek ki és a feljutást már telt ház előtt ünnepeljük – zárta frappánsan az ankétot Németh Milán.  

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink