Szombathelyi Haladás


Győztes bombagól


2022.10.10. 12:30
Pum András

Fontos sikert aratott a labdarúgó NB II. 11. fordulójában Gyirmóton a Haladás. Az északmacedón Albani Taipi gyönyörű gólt, győztes gòlt szerzett.

A pécsi vereség (0-1) és a Kazincbarcika elleni hazai győzelem (1-0) után a legutóbbi bajnokságban még NB I.-es Gyirmót otthonából, 0-1-ről fordítva 2-1-re nyert a Haladás. Az egyenlítő gólt Szegi Vince bólintotta a saját kapujába, a másodikat a nyáron igazolt 19 éves északmacedón Alban Taipi szerezte. A csatár  a 62. percben beállt, tíz perccel később pedig egy jobblábas lövőcsellel elfektetett három védőt, majd ballal, 11 méterről a jobb felső sarokba tüzelt. Az utolsó percekben kiüthette volna ellenfelét a Michal Hipp vezette Hali, de egy szenzációs támadás végén Csernik ziccerben a jobb sarok mellé lőtt, majd a 92. percben Hursán büntetőt hibázott. 

                                                            Alban Taipi a gyirmóti légtérben
– Az első félidő meglehetősen nagy küzdelmet és sok párharcot hozott – mondta Taipi. – Sajnos kaptunk egy könnyű gólt, így hátrányban vonultunk pihenőre. A második félidőre azonban változtattunk, ekkor már jobban koncentráltunk, fegyelmezettebben futballoztunk és sikerült is kiegyenlítenünk. Hittünk abban, hogy győzhetünk, nem elégedtünk meg a döntetlennel. Sokat futottunk, sokat sprinteltünk, és erőfeszítéseinket siker koronázta: megszereztük a győztes gólt. Igazi csapatként harcoltunk, valamennyien a maximumot nyújtottuk – ennek köszönhetően nagyon fontos három pontot szereztünk. Nagy győzelmet arattunk. A gólom? Először is a legfontosabb, nagyon örülök, hogy sikerült győztes góllal segítenem a csapatot. Bal oldalon futott a támadásunk, Rácz Barnabás Lencse Lászlóhoz továbbított, akitől jó passzt kaptam. Láttam, hogy a védők zárják a szöget, így áttettem a labdát a jobbról a bal lábamra és ellőttem – örülök, hogy bement. Alapvetően jobb lábas vagyok, de ezen a meccsen azért a balt is használtam...

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink