Szombathelyi Haladás


Féltucat gólt lőttek a lányok


2022.10.23. 16:00
PA

Magabiztosan nyert és jutott a legjobb nyolc közé a Simple Magyar Kupában a Haladás-Viktória FC.

Budaörs–Szombathelyi Haladás 0-6 (0-2). Budaörs, 100 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, nyolcaddöntő, vezette: Németh D.

Budaörs: Csapó – Sárosi, Kardosi, Oláh, Tóth E. – Kirschner (Lanczki, 46.), Szűcs (Kecskeméti, 58.), Balázs-Hegedűs (Daróczi, 71.), Buzás – Kajdy (Turcsek, 79.), Sólyomvári (Proháczik, 58.). Edző: Horváth Ferenc.

Haladás-Viktória FC: Dobó-Nagy – Németh A., Horti, Gődér, Baccaro (Nagypál, 41.) – Németh M. (Varró, 58.), Urbán, Sweatman (Kis, 72.), Kovács V. – Vladulescu, Kiss-Lantos (Csizmadia, 72.). Edző: Markó Edina.

A vasiak kezdték jobban a mérkőzést és Kiss-Lantos Hanna két találatával bő negyedóra elteltével elhúztak 2-0-ra. Ennek ellenére játékban a hazaiak ekkor még viszonylag jól tartották magukat. Ezt követően fölénybe kerültek a vendégek, de újabb gólokat még nem tudtak szerezni. A 41. percben Baccaro a térdét fájlalta, ezért óvatosságból le kellett cserélni.

Szünet után viszont kinyílt a gólzsák, a szombathelyiek kézben tartották a meccset, számtalan helyzetet dolgoztak ki – és Sweatman öt percen belül szerzett két gólja végképp el is döntötte a meccset.

                                                                                 Sweatman két gólt szerzett

A Haladás-Viktória magabiztosan, akár még jóval nagyobb arányban is nyerhetett volna, de a hazaiak kapusa remek napot fogott ki. Gólszerzők: Kiss-Lantos 2 (7., 18.), Sweatman 2 (62., 67.), Feketevízi (83.), Varró (90.).

Markó Edina: – A Budaörs nem brusztolt, hanem próbált futballozni, így viszont nekünk is könnyebb dolgunk volt. Az első félidőben még voltak pontatlanságok a játékunkban, a másodikban viszont élveztük a focit. Jelen helyzetünkben nagyon fontos meccs volt, melyen szép győzelmet arattunk, a siker jót tesz a játékosok önbizalmának.

További eredmények: Kész-St.Mihály-Mol Fehérvár 1-0, Astra–Újpest 4-1, Soroksár–Szekszárd 1-2, Puskás Akadémia–DVTK 2-0, Nyíregyháza–FTC 0-13, Azul-Verde–Kelen 1-3. Az MTK–ETO FC Győr mérkőzést december 3-án rendezik.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink