Szombathelyi Haladás


Hősies győzelem!


2022.10.30. 18:20
PA

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a Szombathelyi Haladás fordulatos meccsen a 94. percben szerzett góllal győzte le 4-3-ra a Dorogot.

Szombathelyi Haladás–Dorogi FC 4-3 (1-0). Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 1143 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Farkas T.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M. (Devecseri, 63.), Bosnjak (Hursán, 86.) – Derekas, Rácz, Csilus, Doktorics (Nyíri, 63.) – Csernik (Lencse, 75.), Borvető (Molnár R., 63.). Edző: Michal Hipp.

Dorog:  Borsos – Kárász, Gyurácz, Albert (Rácz F., 84.), Keresztes (Kovács O., 46.) – Szerencsi (Barna, 46.), Magyari (Szedlár, 46.), Vígh (Paudits, 72.), Papp – Sztojka, Lénárt. Edző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Rácz (7.), Molnár (75., 81.), Derekas (94.), illetve Sztojka (48.), Kovács (60.), Lénárt (89.).

7. perc: Doktorics szerzett labdát, egyből a jobb oldalon beinduló Ráczot  indította, a középpályás észrevette, hogy a hátráló kapus, Borsos elcsúszott és 19 méterről a léc alá emelt (1-0).

                                                 Rácz Barnabás remek gólt szerzett

48. perc: Sztojka vezetgette a labdát, majd mivel senki nem támadta, 20 méterről ellőtte, a labda a bal sarokba vágódott (1-1)

60. perc: Sztojka jobb oldali szögletét a csereként beállt Kovács Olivér kapásból, 11 méterről a kapu közepébe vágta (1-2).

75. perc: Csernik lövése a bal sarokba igyekezett,de Gyuráczról végül szögletre pattant a labda. A szögletet Rácz adta be jobbról, Molnár tíz méterről a bal felső sarokba fejelt (2-2).

81. perc: Molnár kapott labdát Rácztól, megtolta két védő között, majd 15 méterről kilőtte a hosszú, bal sarkot (3-2). 

89. perc: Kárász jobb oldali bedobását egy dorogi megcsúsztatta fejjel, majd a középen érkező Lénárt hét méterről a léc alá bombázott (3-3). 

94. perc: Ott a győztes gól! Rácz jobb oldali szögletét Derekas 12 méterről a bal felső sarokba fejelte (4-3).

A szombathelyiek kezdték aktívabban a mérkőzést, a vendégek kontrákkal próbálkoztak. A vasiak fölénye hamar góllá érett: ehhez kellett a gólszerző Rácz Barnabás helyzetfelismerése is. A zöld-fehérek vezetésük birtokában is mentek előre, a dorogiak nem tudtak igazán kibontakozni. A hajrára kissé visszaesett az iram, de változatlanul a hazaiak rohamoztak. A szünetben hármat cserélt a vendégek edzője – és a húzás bevált. A dorogiak ugyanis előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. A hazaiak úgy tűnt, még az öltözőben maradtak. Aztán megrázták magukat a zöld-fehérek és ismét átvették a meccs irányítását. – és hamarosan kiegyenlítettek. Majd az előző gól szerzője, Molnár Rajmund újra betalált: ismét a Halinál volt az előny. Ám elég volt egy védelmi kihagyás és a vendégek a 89. percben kiegyenlítettek. De még hátra volt a csattanó: Derekas fejelt a bal felső sarokba – megnyerve ezzel a meccset csapatának.

Izgalmas, változatos mérkőzésen a szombathelyiek egy pillanatra sem adták fel és győzelmet eredményezett.

További hírek

Megtekintés
Fotókon a Kazincbarcika elleni bajnoki

Sok-sok fotó a vasárnapi bajnoki mérkőzésről.
0 41 0 2024.05.06. 17:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink