Szombathelyi Haladás


Tíz emberrel döntetlen


2022.11.06. 16:00
Pum András

A Metkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 15. fordulójában az egy félidőt tíz emberrel játszó Szombathelyi Haladás 2-2-re végzett Békéscsabán.

Békéscsaba 1912 Előre–Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1). Békéscsaba, 720 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Nazsa.

Békéscsaba: Krnács – Szalai D., Farkas M., Bora (Váradi, 73.), Puskás. (Lukács, 57.) – Horváth P., Albert  (Fazekas L., 23.), Kitl, Talpalló (Czékus, 57.) – Hamed, Máris (Mikló, 73.) Edző: Brlázs Gábor.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas,  Rácz (Tóth M., 86.), Csilus, Doktorics (Nyíri, 46.) – Csernik (Hursán, 86.), Molnár R.(Borvető, 46.). Edző: Michal Hipp.

4. perc: Bal oldali szöglet után a vasiak egyedül hagyták az előrehúzódó középső védőt, Farkast, aki hat méterről, kapásból a kapuba lőtt (1-0).

34. perc: Hamed került helyzetbe a jobb oldalon, de tíz méteres lövését bravúrral, vetődve hárította Verpecz

35. perc: Doktorics lövése a védőkről a második hullámban érkező Csilushoz pattant, a középpályás 25 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé

38. perc: Molnár Rajmund két csel után 16 méterről a jobb sarok mellé tüzelt

43. perc: Csilus felívelt szabadrúgását Csernik lepasszolta Rácznak, a középpályás egy csel után, balról, 12 méterről a hosszú, bal felső sarokba ívelt (1-1).

45. perc: Simut ütközte le Márist a hazai térfélen, a játékvezető meglepetésre sárga lapot adott a szombathelyi védőnek. Mivel ez a második sárgája volt, kiállította a vasi futballistát.

46. perc: Nyíri tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ahol Szalai lerántotta. A tizenegyest Rácz a jobb sarokba lőtte (1-2).

59. perc: Rácz szerzett labdát, Csernikhez passzolt a bal szélen, a támadó 14 méteres lövését védte Krnács.

65. perc: Csernik 16 méterről a felső lécet találta el

                Derekas Zoltán békéscsabai gyűrűben. Fotó: Békés Megyei Hírlap/Für Henrik

66. perc: Kitl 26 méterről leadott lövését Verpecz tolta a léc fölé

92. perc: Szalai jobbról beívelt labdáját Mikló gyengén lőtte kapura, Verpeczről kijött a labda, Csató közben átesett a kapuson, végül Hamed öt méterről, balról a kapu közepébe bombázott (2-2).

93. perc: Derekas jobb oldali beadásáról a gólhelyzetben bevetődő Borvető centikkel lemaradt

A statisztika a szombathelyiek mellett szólt: a másodosztályban a Haladás korábban még soha nem kapott ki a Békéscsabától. A vasiak a lila-fehérek elleni eddigi nyolc NB II.-es találkozójukból hatot megnyertek, kétszer döntetlent játszottak.

A hazaiak egy szöglet után hamar vezetést szereztek – a szombathelyiek elfelejtkeztek a középső védő, Farkasról. A folytatásban a vasiak birtokolták többet a labdát, de támadásban rengeteg hibát vétettek. Rosszul elvégzett szabadrúgásvariácó, rossz beadások – semmi sem sikerült. A csabaiak kényelmesen passzolgattak, előnyük birtokában nyugodtan futballoztak. A zöld-fehérek támadtak, támadtak, de változatlanul sok-sok pontatlansággal szőtték akcióikat. Egy ellenakció végén a hazaiak megduplázhatták volna előnyüket. A másik oldalon Csilus bombája alig kerülte el a kaput: a hajrára összeszedettebben futballozott a vendégcsapat. Ennek eredményeként egy szép góllal kiegyenlített, majd a játékvezető teljesen jogtalanul egy sima szabálytalanság után – második sárgával – kiállította Simutot.

Szünet után a középkezdést követően büntetőből megszerezte a vezetést a Haladás. Hiába játszottak a hazaiak emberelőnyben, a vasiak futballoztak jobban, gyorsabban, veszélyesebben – újabb gólokat szerezhettek volna, Csernik Kornél egymaga kettőt is. Csak az utolsó percekben tudta nyomás alá helyezni a Csaba a szombathelyi kaput – ki is egyenlített. Ám a 93. percben Borvető Áron megszerezhette volna a győztes gólt, de a csatár végül becsúszva nem érte el a beadást.

A Haladás az első félidőben gyengébben, szünet után tíz emberrel jobban futballozott – győzelmet érdemelt volna.

 

További hírek

Megtekintés
Fotókon a Kazincbarcika elleni bajnoki

Sok-sok fotó a vasárnapi bajnoki mérkőzésről.
0 41 0 2024.05.06. 17:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink