Szombathelyi Haladás


Francia sikert jósol Csató és Csilus


2022.12.16. 10:30
PA

A Szombathelyi Haladás védője, Csató Martin és középpályása, Csilus Tamás is Franciaország sikerét várja a vasárnapi világbajnoki döntőben.

Már csak a szombati Marokkó-Horvátország bronzmérkőzés a vasárnapi (16.00) Franciaország-Argentína döntő van hátra a katari labdarúgó-világbajnokság. A Szombathelyi Haladás játékosai is nézik a mérkőzéseket, ezúttal csapatunk belső védője, Csató Martin és védekező középpályása, Csilus Tamás mondja el véleményét az eddig látottakról és arról, mit vár a vasárnapi finálétól.

- Cristiano Ronaldo miatt a portugáloknak szurkoltam, de szorítottam a braziloknak is – mondta Csató Martin. – Sajnos mindkét csapat gyengébb ellenféllel szemben búcsúzott – bár a gyenge jelzővel csínján kell bánni. Olyan kicsi a különbség a kis nemzetek együttesei és az élcsapatok között, hogy nem is lehetett óriási meglepetésnek nevezni, amikor Marokkó legyőzte Portugáliát. A marokkói játékosok nagy része topligákban, például Spanyolországban, Franciaországban légióskodik. Ami a döntőt illeti, inkább a franciáknak szurkolok, az argentinokat annyira sohasem kedveltem. A franciák minden csapatrészben erősek, nagyon jó generáció jött össze. Hiába esett ki a világbajnokság előtt négy olyan játékosuk, akik a világ valamennyi válogatottjában alapember lennének, van annyira erős a keretük, hogy pótolták őket. Ilyenkor látszik, milyen erős a francia keret. Ami a másik oldalt illeti, Lionel Messi persze döntő faktor lehet a mérkőzésen, de vele sem hiszem, hogy megvernék a bombaerős franciákat. Komoly taktikai harcra, jó meccsre számítok. Amennyiben az argentinok szerzik az első gólt, nehéz dolguk lesz a franciáknak – mégis úgy gondolom, Mbappéék nyernek két góllal, mégpedig 2-0-ra, vagy 3-1-re.

- Elég érdekes időpontban rendezik a világbajnokságot, nem csak a játékosoknak, hanem a szurkolóknak is furcsa az évvégi rendezés – mondta Csilus Tamás. – December van, ilyenkor már mindenki a karácsonyra koncentrál, másrészt Katarban meleg van, viszont a stadionokba belépve légkondi fogadja a drukkereket. Szóval furcsa az egész, de összességében kulturált, jól szervezett világbajnokságot láthatunk. Én az angoloknak szurkoltam, egyrészt imádom a Premier League-t, másrészt az ő futballjuk áll a legközelebb hozzánk. Marokkó mindenki számára kellemes meglepetés és Tunézia – Aissa Laiodunival a soraiban – jó teljesítményt nyújtott Tunézia, valamint Japán is nagyon jól futballozott. A döntőben - elsősorban Giroud miatt - a franciáknak szurkolok, az ő játékuk közelebb áll hozzá, mint az argentiné. Visszatérve Giroud-ra: sokszor leírták már a csatárt, mégis a franciák egyik legjobbja, fontos gólokat szerez. A gallokat a sok sérülés sem hátráltatta eddig, ha tippelnem kellene, 2-0-s francia győzelmet voksolnék.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink