Szombathelyi Haladás


"Jó helyre kerültem"


2023.02.13. 11:00
PA

A Szombathelyi Haladás újdonsült belső védője, Csonka Bonifác szeretné beverekedni magát a kezdőcsapatba.

Pénteken írta alá szerződését és mivel sikerült időben elintézni a papírjait, szombaton már a Szegedre induló buszon ült a Szombathelyi Haladás új igazolása, Csonka Bonifác. A védő a keretben volt a Tisza-partján vasárnap 3-0-ra elveszített bajnokin – de még nem lépett pályára. A fővárosban született játékos a Puskás Akadémián nevelkedett, majd Csákvárra került, ahol két szezonban is alapembernek számított. Ezt követően a román másodosztályban szereplő FK Csíkszereda gárdájában játszott, majd 2021 nyarán az ETO FC Győrhöz igazolt. Az NB II.-ben összesen 82 bajnokin szerepelt, ezen belül az ETO-ban 44 mérkőzésen lépett pályára. Télen közös megegyezéssel távozott a Rába-partjáról és a szezon végéig a Haladáshoz igazolt. A 25 éves, 192 centiméter magas belső védő korábban futballozott az U16-os, U17-es, U18-as, U19-es válogatottban is. 

                             Csonka Bonifác Szántó Csaba és Séllei Árpád társaságában

- Miután távoztam Győrből, a menedzserem szólt, hogy a Haladás belső védőt keres – mondta Csonka. – Nem sokat gondolkodtam, hanem pár napra eljöttem próbajátékra Szombathelyre és persze én is kíváncsi voltam az itteni körülményekre. Minden nagyon gyorsan alakult, hiszen hamar megegyeztünk. Korábban Mészöly Gézánál szerepeltem a korosztályos válogatottban, ő már tehát jól ismert. Hogy milyen emlékeim vannak a Haladásról? Amikor Győrött játszottam, nem sok sikerélményem volt a Hali ellen, egy döntetlen mellett kétszer kikaptunk. Tudom, hogy a Haladás jó csapat és arról is meggyőződtem az elmúlt pár napban, hogy jó helyre kerültem. Ami az egyéni céljaimat illeti, szeretném beverekedni magam a kezdőcsapatba – tisztában vagyok vele, hogy ezt nem adják könnyen, meg kell dolgoznom érte. Ha ez sikerül, utána olyan teljesítményt szeretnék nyújtani, amivel a csapatot hozzásegítem a céljai eléréséhez.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40
Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink