Szombathelyi Haladás


Magabiztosan nyert a Haladás Viktória


2023.04.21. 21:00
Pum András

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 18. fordulójában a Haladás Viktória 3-0-ra verte a Szegedet.

Haladás Viktória–Kész-St.Mihály-Szeged 3-0 (1-0). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Holczbauer.

Haladás Viktória: Schildkraut – Horti, Gődér, Pintér – Kis, Urbán – Németh A., Kovács V. (Sweatman, 54.), Nagypál – Szil (Feketevízi, 62.), Vladulescu (Koprena, 72.). Edző: Markó Edina.

Szeged: Krstovic – Koszo, Marcea, Papp – Nagy L. (Pallagi, 89.), Sajti (Farkas, 91.), Juhász (Suták, 41.), Balázs, Knezevic (Micic, 90.) – Trbojevic, Németh Zs. Edző: Major László.

A szombathelyi csapatból sérülés miatt Balogh Henrietta, Camila Baccaro, Nagy Vanessza és Kiss-Lantos Hanna hiányzott.

Jól kezdtek a vasiak, az 1. percben Németh Adél jobb oldali beadását Vladulescu alig fejelte a jobb sarok mellé. A folytatásban is a hazaiak kezdeményeztek többet, a szegediek erejét lekötötte a védekezés. A 9. percben Németh Adél jobb oldali, pontos beadását a hosszún érkező Kovács Virág vette le, majd 12 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). A 14. percben tetszetős Gődér-Szil-Vladulescu akció után a kiugró román válogatott játékos 13 méterről a bal sarok mellé helyezett. Négy perc múlva egy védelmi hiba után Trbojevic elé került a labda, a csatár 14 méteres lövését Schildkraut védte. Aztán kicsit leült a mérkőzés, a szegediek is vezettek néhány akciót. A 30. percben Vladulescu szerzett labdát a szegedi kaputól 30 méterre Juhásztól, egyedül mehetett, de 15 méterről laposan Krstovicbe lőtt. A 34. percben Szil 25 méteres szabadrúgása ment el a léc felett. A hátralévő percekben is a vasiak kezdeményeztek többet.

Szünet után is a szombathelyiek kezdtek jobban, a szegediek térfelén folyt a játék. Az 53. percben Vladulescu passzával Nagypál lépett ki, de 14 méteres lövését Krstovic a bal sarok mellé tolta. Az 55. percben Vladulescu szerzett labdát, de 15 méterről a kifutó kapusba lőtt, majd fél perc múlva ismét Vladulescu lőtt, de Krstovic megint hárított. Nyolc perc múlva Nagypál bal oldali szögletét Kiss öt méterről a felső lécre fejelte. A 66. percben Pintér passzát Vladulescu hét méterről, jobbról a hosszú, jobb sarok mellé helyezte. A 72. percben Feketevízi jobbról a hosszúra ívelt, Németh Adél 12 méteres lövése a felső lécről a gólvonalra vágódott. A vendégek egyre jobban elkészültek erejükkel. A 74. percben Feketevízi jobbról, nagy helyzetből leadott lövése alig ment el a jobb sarok mellett. A 75. percben Koprena jobb oldali, élesen belőtt szögletét Krstovic a saját kapujába ütötte (2-0). Három perc múlva Sweatman bal sarokra tartó lövését tolta szögletre a kapus. A 86. percben Nagypál a bal oldalon remek csel után középre adott, Feketevízi pedig kilenc méterről a a léc alá lőtt (3-0).

A Haladás Viktória végig fölényben futballozott, sok helyzetet kidolgozott, még nagyobb arányban is nyerhetett volna.

További hírek

Megtekintés
Tulajdonosi egyeztetés

Ma rendkívüli tulajdonosi egyeztetésen tárgyaltak arról, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. a következő szezonra vonatkozó licenc kérelme az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága részéről 2024.05.10-én elutasításra került, a pénzügyi kritériumok nem megfelelősége miatt.
0 0 0 2024.05.15. 21:40
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marci!

Ma, május 15-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás védője, Frák Marcell. Boldog Születésnapot kívánunk, Marci!
0 0 0 2024.05.15. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink