Szombathelyi Haladás


A védelem belga ura


2016.12.30. 21:50
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás belső védője, Stef Wils az ősszel valamennyi mérkőzését végigjátszotta és nem lenne ellenére, hogy nyártól is zöld-fehérben futballozzon.

Tavaly nyáron, öccsével, Thomas Wils-sel együtt érkezett a Haladáshoz Stef Wils. A belga testvérpár idősebb tagja hamar megszokta a honi bajnokságot, tavalyi remek teljesítményét követően idén is a csapat egyik meghatározó futballistája. A 34 esztendős belső védő egyike annak a hét NB I-es futballistának, akik az elsőtől az utolsó percig végig a pályán voltak az elmúlt 19 bajnokin. A Cercle Bruges-től igazolt belga játékos összesen 47 NB I-es meccsen szerepelt, két gólt szerzett, jelenlegi piaci értékét a transfermakt.de 250 ezer euróra taksálja. Stef Wilsnek nem lehetett egyszerű, hogy öccse nyáron távozott Szombathelyről – ám ez cseppet sem látszott a játékán.

- Mondhatom, hogy igen, nehéz volt a búcsú, de inkább onnan közelíteném meg a dolgot, hogy nagyon nagy élmény volt, hogy egy csapatban szerepelhettem a testvéremmel – mondta Stef Wils. – Nem csak a gyepen, hanem azon kívül, a magánéletben is rengeteget voltunk együtt. Másrészt viszont nyáron már egy éve volt, hogy Magyarországra igazoltam, akkora már sok embert megismertem a klubból és azon kívül. Így csak annyit mondanék ezzel kapcsolatban: Thomas távozásával egy jó labdarúgót veszített a csapat.

- Polgár Kristóf és Hegedűs János személyében két új, fiatal játékos került a védelembe. Ez nehézséget okozott?

- Nem, egyáltalán nem jelentett gondot. Csupán egy kis időre volt szükségük, hogy beilleszkedjenek a csapatba – tökéletesen megbízunk egymásban, összeszoktunk. Az én feladatom is – már csak a rutinom miatt - hogy segítsem őket, azért, hogy egyénileg fejlődjenek és csapatként jobbak legyünk. Ráadásul nincs is nagyon nehéz dolgom, mindketten jó játékosok és akarnak tanulni. Ami a bajnokságot illeti, a szezonkezdet nehézre sikerült a vesztes első meccs és az azt követő két döntetlen miatt. Az MTK elleni idegenbeli 2-0-s győzelem jelentette a fordulópontot. Ezt követően – egészen az FTC elleni hazai meccsig – jól szerepelt a csapat, jöttek az eredmények, ott voltunk a dobogó közelében. Aztán részben a sok sérült miatt, másrészt mert csapatként sok hibát elkövettünk – visszaestünk. A hajrára a Debrecen és a Videoton ellen viszont ismét felszívtuk magunkat – összességében úgy vélem, pozitív ősz után várhatjuk a tavaszi folytatást. Mindössze három ponttal szereztünk kevesebbet, mint egy esztendeje ilyenkor, viszont az a tervünk, hogy a bajnokság végén előbbre végezzünk, mint legutóbb. Hiszek abban, hogy sikerülni fog. Hogy odaérhetünk-e az Európa-ligára? Minden lehetséges, már csak azért is, mert a csapatok között nincsenek nagy különbségek

- Melyik volt az ősz legemlékezetesebb találkozója?

- Úgy gondolom, egyértelműen az FTC (2-0) elleni hazai diadal. Mindenki remekül futballozott, szurkolóink pedig varázslatosan buzdítottak bennünk – óriási hangulatban játszottunk. Szurkoló és játékos számára egyaránt nagy élmény volt a meccs.

                                                          Stef Wils megbízhatóan futballozott az ősszel

- Ha már szurkolók. Mennyiben jelent gondot, hogy nem Szombathelyen, hanem Sopronban játsszuk a hazai meccseinket?

- Számunkra, játékosoknak nem annyira nehéz ezt megélnünk. Drukkereinknek sokkal nehezebb, hogy mindig utazniuk kell, szerencsére sokan így is elkísérnek bennünk Sopronba. Ennek mi mindannyian nagyon örülünk! Mindig remek hangulatú meccseket vívunk – remélem az új stadionunk még több nézőt vonz majd. Már csak azért is, mert ahogy látom, nagyon szép, valóságos kis ékszerdoboz lesz. Nekünk nincs más dolgunk, mint, hogy szurkolóinkkal együtt az ellenfelek számára poklot csináljunk a Rohonci úton.

- Nyáron lejár a szerződése. Tudja már, hogy megy vagy marad?

- Nagyon jól érzem magam a Haladásban. De megvárom, hogy a vezetőség, mit mond, mik az elképzelései. Remélem, minél gyorsabban megkezdjük a tárgyalásokat. Ahogy említettem az előbb: jól érzem magam itt.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30
Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink