Szombathelyi Haladás


Négygólos siker


2024.02.10. 13:07
PA

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás Viktória 4-0-ra verte az osztrák másodosztályú SV Wildcats együttesét.

Haladás Viktória–SK Wildcats (osztrák) 4-0 (3-0). Szombathely, Illés Akadémia, műfüves pálya, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés, 50 néző.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy (Kollár, 46.) – Németh A, Balogh (Kránicz, 46.), Pintér (Csizmadia, 30.), Csáki, Kovács V. (Németh M., 30.), Urbán, Novák, Kis (Nagy D., 30.), Varró (Csejtei, 46.), Vladulescu (Vesztergom, 46.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Urbán (18.), Kis (25.), Novák (42.), Kovács V. (70.).

A szombathelyi együttesből sérülés miatt Marlo Sweatman, Feketevízi Tímea, Hécz Zsuzsa, Nagypál és Kiss-Lantos Hanna hiányzott, néhány fiatal pedig az U19-es együttesben szerepelt.

Az első negyedórát megnyomta az osztrák másodosztályú együttes, próbált nyomást helyezni a vasiakra, sok ütközés, párharc jellemezte a mérkőzést. Aztán fokozatosan átvette az irányítást a Haladás Viktória és a 18. percben Urbán Viktória 18 méteres lövésével megszerezte a vezetést (1-0). A 25. percben már kettővel mentek a vasiak: Kis Anita 19 méteres lövése vágódott a hálóba (2-0). Innentől kezdve már a hazaiak irányították a mérkőzést. A 42. percben Németh Adél jobb oldali beadására Novák Luca kilépett a védők közül és a hálóba lőtt (3-0). Szünet után még nagyobb fölényben futballoztak a hazaiak, szép támadásokat vezettek. A 70. percben egy háromszögelés után Csizmadia Zsófia lövését még védte a kapus, a kipattanót Kovács Virág fejelte a hálóba (4-0).

                                                          Négy gólnak örülhettek a szombathelyi lányok

A szeles időben lejátszott mérkőzésen a Haladás Viktória biztosan nyert – a játék összeképe akár nagyobb arányban is győzhetett volna.

Markó Edina: – A korai kezdés miatt kicsit nehezen lendültünk játékba, kellett egy negyedóra, mire felvettük a ritmust. A két gólunk után viszont mi domináltunk, jó mentalitásban és jól játszottunk – gratulálok a lányoknak, elégedett vagyok velük.

A Haladás Viktória legközelebb pénteken 18.30-kor az Illés Akadémián a Haladás VSE U17-es csapatával vív felkészülési mérkőzést.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink