Szombathelyi Haladás


Négy gólt vágott a Haladás Viktória


2024.03.23. 22:00
PA

A női labdarúgó NB I. 16. fordulójában a Haladás Viktória 4-0-ra győzött a Fehérvár FC otthonában.

Fehérvár FC–Haladás Viktória 0-4 (0-3). Székesfehérvár,, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kulcsár.

Fehérvár FC: Terestyényi – Ramor, Zuggó (Tóth A., 46.), Szabó E. (Bors, 69.), Jánosi – Szabó B., Földvári, Jánoska (Mihályi, 69.), Romanóczki – Kántor (Czvetnics, 55.), Simon F. Edző: Andorka Péter.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy (Kollár, 79.) – Németh A., Balogh, Pintér (Szabó F., 58.), Csáki – Németh M., Csizmadia, Urbán (Kránicz, 58.), Kovács V., Varró (Feketevízi, 46.) – Szil (Nagy D., 67.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Németh M. 2, Németh A., Feketevízi.

A vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és hamar vezetést is szereztek. A 9. percben jobb oldali beadás után Németh Mirtill lőtt 11 méterről a hálóba (0-1). Három perc múlva már kettővel mentek a vendégek: szép összjáték után Németh Adél jobbról kilőtte a hosszú, jobb alsó sarkot (0-2). A folytatásban is a szombathelyiek domináltak, a játék minden elemében a székesfehárváriak fölé nőttek. A 45+1. percben jobb oldali akció végén Németh Mirtil két szép csel után a hálóba bombázott (0-3).

Szünet után is a vendégek uralták a játékot, igaz, ekkor már a hazaiaknak is voltak helyzeteik. Egy lövést Dobó-Nagy bravúrral ütött ki a bal felső sarok elöl. A 76. percben Németh Adél Kovács Virággal kényszerítőzött, majd beadott, a középen érkező Feketevízi pedig a kapuba kőtt, beállítva ezzel a 0-4-es végeredményt. A hajrában még a csereként beállt Kollár is védett egy nagyot.

A Haladás Viktória jól futballozott, ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert.

Markó Edina: – Nagyon jó teljesítményt nyújtottak a lányok,fegyelmezetten védekeztek, az ellenfél támadásait pedig csírájában elfojtották. A fehárváriaknak csak egy-két helyzetük volt, mi pedig támadásban nagyon kombinatívan, kreatívan futballoztunk, a játékosok sokat mozogtak labda nélkül. Pedig a szerdai kupamérkőzés után nem voltunk frissek, de így is négy gólt szereztünk idegenben.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink